WVF vergeet zichzelf te belonen in Aalten

Zwolle – Je speelt de beste wedstrijd van het seizoen, je bent over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg, de tegenstander die veelvuldig aan de noodrem trekt en blij is dat het eindsignaal klinkt en toch sta je na afloop met lege handen. Het overkwam WVF vanmiddag, dat in Richard Bouwmeester en Dion Reijnen zijn twee uitblinkers had, in Aalten tegen AZSV. Zelfs een punt was de hardwerkende en goed spelende formatie van trainer Freddy Smit niet gegund. En dat is zuur, want die eerste historische overwinning lag voor het grijpen vanmiddag en zeker een punt was het minste waar WVF vanmiddag recht op had.

 

Al vanaf het begin koos WVF brutaal voor de aanval en toonde geen enkel ontzag voor de thuisclub. Hieruit ontstonden wat kleine kansjes. Schoten van Sybren Poppen, uit een afgeslagen hoekschop en Jeroen van Brummen, na een pass van Elroy Modderman, verdwenen naast het doel van AZSV. Toch was het de thuisclub, die de hele wedstrijd op de counter loerden, dat op voorsprong kwam. Na balverlies op het middenveld was het Berenschot die de gevaarlijke Kämerink aanspeelde, die vervolgens goed breed legde op Pothast en met een streep zorgde voor de 1-0 voorsprong. Even leek het erop dat AZSV na deze onverwachte voorsprong leek door te willen drukken, maar WVF was al snel over deze tegenslag heen en bleef het spelbeeld bepalen. Helaas ontbrak het aan de eindpass en was het slechte en gladde veld ook niet in het voordeel van WVF. Toch zag je dat de ploeg erin bleef geloven en keihard bleef knokken voor die eerste overwinning. En die kansen kwamen er ook in de tweede helft.

De eerste was voor Muhittin Yükselen, die werd weggestuurd door Robbert Jan Stals, maar op het moment dat Muhittin wilde uithalen stuitte de bal op het steeds slechter wordende veld net iets teveel op. waardoor zijn schot een prooi werd voor doelman Kempers. WVF kwam steeds beter in het spel, de bal ging veelvuldig rond en drong AZSV steeds verder terug. Helaas ontbrak het in deze boeiende en van WVF kant uitstekende gespeelde tweede helft aan een klein beetje geluk en was de eindpass net niet goed. AZSV verdedigde met man en macht, gooide veel fysiek in de strijd en probeerde met lange ballen de spitsen in stelling te brengen. Mike te Wiele moest twee reddend optreden, eerst na een verkeerd geraakte bal van Elroy Modderman en een schot welke via Hans Kamping zo van richting werd veranderd dat Mike deze met een katachtige redding tot hoekschop verwerkte.

 

Jeroen van Brummen schoot na een lange uittrap over het doel en Muhiitin Yükselen strafte bijna een fout in de verdediging af maar ook zijn schot verdween over het doel van AZSV. WVF zocht nog nadrukkelijker de aanval en bracht Hessel Berends voor Bas Bouwhuis. Bij zijn eerste balcontact had Hessel Berends de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn schot verdween uit een hoekschop net naast het doel van AZSV. Het zat WVF vanmiddag in deze tweede helft niet mee maar toch bleef de ploeg vol op de aanval spelen en bracht het Kristian Bril als extra aanvaller voor verdediger Elroy Modderman. Maar helaas wilde de bal er niet in voor WVF. Zo onderschepte Kristian Bril op rechts, ging goed door en probeerde met een strakke lage voorzet Richard Bouwmeester te bereiken maar zag keeper Kempers redding brengen. De laatste kans was deze middag nog voor doelman Mike te Wiele, die bij een corner in de laatste minuut mee naar voren ging, maar zijn kopbal in de handen van collega doelman Kempers zag verdwijnen.

 

Het geluk zat WVF vanmiddag niet mee. Toch kan de ploeg terugkijken op een uitstekend gespeelde wedstrijd al zag het dit helaas niet beloond worden met de eerste overwinning en zelfs een meer dan verdiend gelijkspel was de ploeg niet gegeven. Wel heeft de ploeg laten zien dat het wel degelijk kan voetballen en dat het ondanks de mindere resultaten resultaten dit seizoen, het  mentaal kan opbrengen om als team te blijven knokken en dat is een compliment wat WVF verdient.

 

AZSV-WVF 1-0 (rust1-0) 

21. Pothast 1-0

 

Gele kaart: Rob Meijerink en Hiro Gnanapragassam (WVF)

Scheidsrechter: N.Elderson

 

Toeschouwers 350

 

AZSV: Kempers, Goosen, van Aken, Jansen, Vaags(74 Mulder), ter Haar, Spekking( 83 Adriaanse), te Veluwe, Berenschot, Pothast, Kämerink.

 

WVF: Mike te Wiele, Elroy Modderman(79 Kristian Bril), Hiro Gnanapragassam, Sybren Poppen(76 Hans Kamping), Robbert Jan Stals, Dion Reijnen, Rob Meijerink, Bas Bouwhuis(66 Hessel Berends, Jeroen van Brummen, Muhittin Yükselen, Richard Bouwmeester

 

 

Door Dick Noordman

Artikel delen: