Uiterwaarden schoon voor schapen

Zwolle – Sinds een aantal jaren kun je op de dijk langs het Zwarte Water zomaar een herder, terzijde gestaan door zijn honden, met zijn kudde schapen voorbij zien trekken. Veel Holtenbroekers kijken met veel genoegen naar dit landelijk tafereel zo vlak bij de stad. Sinds het vorige seizoen kunnen ook de inwoners van Stadshagen van deze kudde genieten. In april kunnen we deze ‘wandelende grasmaaiers’ weer tegen komen in Holtenbroek, Aa-landen en Stadshagen.
 
schoonmaak_holtenbroek_1.jpg 
Foto: Perry van der Ploeg
Door het hoge water in de herfst, winter en voorjaar verzamelt zich erg veel zwerfvuil op de uiterwaarden van het Zwarte water. Het zou niet goed zijn als dit in de magen van de schapen verdwijnt of dat zij verstrikt raken in touw of ander soort afval. Daarom kon je zaterdagmorgen een grote groep wijkbewoners aan de Holtenbroekse kant van het Zwarte Water vinden om al deze troep te verwijderen zodat de schapen er weer veilig kunnen grazen. Door eendrachtig samenwerken zijn 4 grote containers gevuld met afval. De schaapjes mogen nu weer komen.

Het was niet alleen hard werken, maar ook lekker pauzeren met heerlijke linzensoep, brood, chocolademelk en abrikozencake. Ondertussen maakten wijkbewoners natuurlijk een gezellig praatje met elkaar zodat ze elkaar beter leerden kennen.
Om deze nuttige, geslaagde en vooral ook gezellige ochtend mogelijk te maken hebben Wijkorganisatie Holtenbroek N.U, De Nooten, Kleurrijk Holtenbroek, TRAVERS welzijn, Gemeente Zwolle en de Rova de handen ineen geslagen.
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goede actie! Maar verantwoordelijkheid ligt bij de viespeuken die de rommel veroorzaken. Nederland en de Nederlanders zijn vies!


    ⚠️ Meld

  2. @J.Hengevelde
    Ik zou zeggen: spreek voor uzelf.
    Ik ben Nederlander en gooi nooit rotzooi zomaar weg maar neem het gewoon netjes mee naar huis of een vuilnisbak.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.