Kwartje valt weer verkeerd voor Be Quick

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag in Enter opnieuw een nederlaag geleden. Vooral in de openingsfase van de wedstrijd was de ploeg onfortuinlijk. Door deze nederlaag ziet het de achtervolgers weer terugkomen in de race om de titel.

Aanvoerder Frank Oosterhof: "We beginnen opnieuw goed aan de wedstrijd. Maar hebben gewoon pech in de openingsfase." Talha Özen raakt de buitenkant paal met een vrije trap. Michel Klink krult de bal op de onderkant lat. "En dan valt het doelpunt aan de andere kant. " zegt linksback Rutger Minkjan, die vandaag vanaf de bank begon. "Na een corner wordt een afvallende bal via de paal binnengeschoten. Daar moesten we ons toch even van herstellen." Be Quick probeert het dan, maar de slechte grasmat helpt niet mee. Frank Oosterhof: "Enter heeft het natuurlijk graag zo. De bal rolde niet echt, waardoor wij te vaak de lange bal moesten hanteren." Rutger Minkjan: "Tot de 16 ging het nog wel, maar echt veel kansen konden we niet meer creëren. Daarvoor was het veld te slecht." Na de rust doet Be Quick er nog even een schepje bovenop. Rutger Minkjan: "Na de rust begonnen we sterk en dan krijgen we toch weer een doelpunt tegen." Een diepe bal wordt door Wout Velten onder Wibo van Dijk doorgeschoten. 

Enter komt daarmee op 2-0. Be Quick weet dan dat het moeilijk wordt. Minkjan: "Daarna probeerden we het met de lange bal, maar echte kansen kwamen er niet meer." Frank Oosterhof: "Het was een wedstrijd waarvan je dacht: wie het eerste scoort, die wint. Helaas verliezen we, maar iedereen heeft alles gegeven vandaag." Oosterhof rekent nog even de rest van het seizoen voor: "Nog zes wedstrijden , waarvan vier keer uit en nog twee keer op gewoon gras."
Nummer twee RDC leek zaterdag lange tijd op puntverlies af te gaan, maar kwam in de slotfase met 2-3 voor bij VV Dieren. Toch zijn deze punten nog niet definitief. Door een blessure van de scheidsrechter is de wedstrijd kort voor tijd gestaakt. Blijft deze stand zo dan wordt het gat met Be Quick verkleind tot 3 punten. Enter komt terug tot 5 punten. Be Quick speelt volgende week bij DZC in Doetinchem.
Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi (70. Rutger Minkjan), Thomas Wieringa, Frank Oosterhof,Michel Klink, Talha Özen (60. Felix Boessenkool), Sander Aarten, Bas Buimer, Mark Meijer (65. Aron Tempelman)

Artikel delen: