Ontevreden Dieze West wint van GVAV Rapiditas

Zwolle – De paars witte formatie van trainer Michel van Oostrum heeft vanmiddag een 6-2 overwinning geboekt op laagvlieger GVAV Rapiditas. Ondanks dat de uitslag een goede wedstrijd doet vermoeden, was het van de kant van Dieze West een matige wedstrijd.

In de eerste helft was de ploeg uit Zwolle veel meer in balbezit dan de gasten uit het hoge noorden. Door slordig en onzorgvuldig spel creëerde het te weinig kansen en bleef het lang 0-0. Toen in het slot van de eerste helft een voorzet van Aswad Al Badri in de goal verdween, was de ban gebroken. In de 2 minuten die daar op volgende was het nog 2 keer raak door doelpunten van Nejim el Ataoui en Nima Shimiri. Dit zorgde voor een 3-0 ruststand en was de hoop op een stunt bij GVAV verdwenen. Na de rust was bleef het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft. Een slordig Dieze West die de wedstrijd controleerde en een GVAV die wel probeerde, maar niet bij machte was. Toch scoorde de ploeg uit Groningen, door geklungel in de defensie van Dieze West, in de 60e minuut de 3-1.

In de 76e minuut werd de rappe Wahid Shimiri gevloerd in de 16e meter en dit zorgde ervoor dat Lodewijk de Vries middels een penalty de 4-1 op het scorebord kon zetten. In het slot van de wedstrijd werd het publiek toch nog een klein beetje verwend op sportpark de Hoge Laar. Dani Lohman schoot in de 85e minuut een goed lopende aanval zoals we dit gewend zijn van Dieze West goed binnen. In de 87e minuut herstelde Tom IJzerman zijn foutje eerder deze wedstrijd door koelbloedig de 6-1 te noteren. GVAV Rapiditas bleef tot aan de laatste minuut strijdlustig en wist zelfs nog een 2e doelpunt te maken wat de 6-2 eindstand bepaalde. “Gelukkig speelden we vandaag tegen een laagvlieger in onze competitie. We waren vooral slordig in de eindpaas, maar toch scoren we wel weer 6 keer.” sluit Jesper Beunk deze regenachtige zondag middag af.

Artikel delen: