Lola Nederlands kampioen Survivalrun

Zwolle – Onder barre omstandigheden vonden in Wesepe afgelopen weekend de Nederlandse kampioenschappen Survivalrun voor de jeugd plaats. De 14-jarige Lola van Bohemen van Survivalrun THOR Zwolle legde beslag op de hoofdprijs in de categorie Jeugd Survival Circuit en is daarmee de nieuwe Nederlands kampioen.    
 
survivalrun.jpg 
Wind en erg veel regen maakten van het parcours een enorme zware modderbende. Akkers waren sompig en de 35 hindernissen glad door de regen en modder. In combinatie met zeer koude doorwadingen en technisch uitdagende hindernissen was dit niet zomaar een obstakelrun maar een heuse survivalrun waarbij het koren van het kaf geschoren werd. Lola wist het beste met alles om te gaan, legde het parcours af in 46min en 32seconden en zette de concurrentie op bijna twee minuten afstand wat een uitzonderlijk verschil is in deze klasse.

Bij de jongens scoorden enkele ‘Thorianen’ ook goed. Merijn Stroomberg (7e) en Teun van Bohemen (12e) lijken iedere wedstrijd sneller te worden. Joost Rens en Marco Knoops wisten de top 35 binnen te dringen. Bij de BSC veteranen wist Jeroen Schuurman de 2e plek te bemachtigen. Survivalrun Thor bestaat bijna vijf jaar en wist in die jaren al drie Nederlands kampioenen in drie categorieën af te leveren. 
Naast de goede prestaties was er ook veel ruimte voor beginnende wedstrijdatleten van Survivalrun Thor. Een tiental volwassen probeerden hun eerste run uit. Onder begeleiding van drie jeugdtrainers van Thor en heel veel ouders namen er zo’n 25 jeugdleden deel aan hun hun eerste survivalrun. Iedereen wist alle hindernissen te halen. Erg moe maar enorm voldaan konden ze trots hun medaille omhangen omdat bij survivalrun iedereen winnaar is die het hele parcours met succes aflegt.  
Deze survivalrun kostte veel kracht, uithoudingsvermogen en techniek. De trainingen bij THOR lijken echter effectief te zijn aangezien alle leden ondanks de zwaardere omstandigheden met succes aan de finish verschenen. Voor de volwassen atleten wacht op 12 april hun volgende uitdaging bij de survivalrun in Bathmen. 
Kinderen en volwassenen kunnen bij Survivalrun THOR Zwolle zonder verplichtingen en aanmelding de sport uitproberen op de gezette trainingstijden. Het trainingsparcours is aan de Weteringkade 1 achter Doepark Nooterhof.       
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Wat een top prestatie zeg! 🙂 Nu hebben we een Nederlands kampioene in Zwolle! Ook echt goed van de andere jeugd! Ook Luuk Tupker uit de klasse 15 t/m 17 jaar werd 21e! Ga zo door Lola, Merijn, Teun, Marco, Luuk en Joost!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.