Berkum getergd naar kwartfinale in Nijkerk

Zwolle – VV Berkum speelt dinsdagavond in de bekerkwartfinale bij topklasser Sparta Nijkerk en gaat daar naar toe met de wetenschap dat de Zwollenaren heel wat recht hebben te zetten na het onnodige en dure competitieverlies bij SDV Barneveld.

“De beker is enorm belangrijk voor ons, sportief en financieel. We hebben een mooie kans om volgend seizoen mee te doen aan de ‘grote’ KNVB-beker,” kijkt coach Willem Brouwer van de Zwolse eersteklasser vooruit. “We hebben tegen hoofd- en topklassers laten zien dat we daar goed tegen uit de voeten kunnen en we hebben altijd kansen, ook nu. Maar dan moeten we wél beter spelen dan tegen Barneveld.”

 

Slechte generale
Zowel Berkum als Sparta Nijkerk heeft een slechte ‘generale repetitie’ achter de rug, want ook de Veluwenaren gingen zaterdag onderuit. De ploeg van trainer Simon Ouaali verloor op eigen terrein met 0-2 van Hoek, waarbij de bezoekers na rust op voorsprong kwamen door een enorme fout in de Sparta-defensie. Toen Hoek de thuisclub drie minuten later weg counterde en voor de tweede keer scoorde was het pleit beslecht en werden kostbare punten ingeleverd tegen een directe concurrent. Na drie op rij verloren wedstrijden is Sparta afgezakt naar een 12e plaats op de ranglijst van de Topklasse en staan de Nijkerkers enkel nog door een wat minder slecht doelsaldo boven de degradatieplaatsen. In het bekertoernooi schakelde Sparta in de achtste finale de Zwolse eersteklasser Dieze West met 0-2 uit en een ronde eerder wonnen de Nijkerkers met 1-2 bij zondag-topklasser De Treffers.

Bietenbrug
Berkum ging zaterdag, na een serie van vijf gewonnen duels in de 1e Klasse D, met 0-2 de bietenbrug op bij SDV Barneveld en dat mocht de ploeg van coach Brouwer zichzelf aanrekenen. In de tweede helft werden de Zwollenaren steeds dominanter maar hoewel Berkum dit seizoen volop scoort, er vlogen er tot nu toe al 51 in, werden alle kansen om zeep geholpen. Toen SDVB 10 minuten voor tijd een ogenschijnlijk wat makkelijk gegeven penalty kreeg kantelde de wedstrijd en werd het 1-0 in plaats van de verwachte 0-1. De tweede SDVB-goal wreef in blessuretijd nog meer zout in de wonde bij de Zwollenaren, die thuis ook al hadden verloren van SDVB. Omdat koploper DOS ’37 zo vriendelijk was om de punten ook in te leveren bleef Berkum tweede op de ranglijst van 1D, met een achterstand van twee punten op DOS ’37.

Berkum deed het tot nu toe prima in de strijd om de Districtsbeker Oost. In de achtste finale werd collega-eersteklasser Go-Ahead Kampen met 6-0 naar huis gestuurd en eerder werd hoofdklasser SDC Putten met dezelfde cijfers vernederd.

De gratis toegankelijke kwartfinale Sparta Nijkerk-Berkum begint dinsdag om 20.00 uur. Het bekerduel op Sportpark De Ebbenhorst aan de Nachtegaalsteeg in Nijkerk zal worden geleid door scheidsrechter Richard Kroesen uit Nijmegen.

Artikel delen: