Met 170 km per uur over de Ceintuurbaan

Zwolle – Afgelopen zaterdagochtend is op de Ceintuurbaan in Zwolle het rijbewijs van een 22-jarige Zwollenaar ingenomen. De jongeman reed 170 kilometer per uur op een weg waar je 70 kilometer per uur mag rijden.

politie_logo_4.jpg 

De verklaring die hij voor zijn rijgedrag gaf, was dat hij niet in de gaten had dat hij zo hard reed, omdat de ramen dicht waren. Dit was de tweede keer dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er hangt hem een geldboete van € 1950,- boven het hoofd en dat zijn rijbewijs wordt ingetrokken.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. De verklaring die hij voor zijn rijgedrag gaf, was dat hij niet in de gaten had dat hij zo hard reed, omdat de ramen dicht waren

  Tjonge jonge zeg, wat een domme verklaring.

  Dit was de tweede keer dat zijn rijbewijs werd ingevorderd

  rijbewijs nooit meer terug geven aan zo,n randdebiel >:(


  ⚠️ Meld

 2. Ben benieuwd wat het inhoudt als je rijbewijs is ingetrokken, blijkbaar is dit iets anders dan ingevordert. En voor hoe lang is dat?


  ⚠️ Meld

 3. Ik zeg: levenslange rijontzegging. Wanneer hij binnen de bebouwde kom ook niet in de gaten heeft hoe hard hij rijdt kunnen de gevolgen veel groter zijn.>:(


  ⚠️ Meld

 4. Ik heb mijn ramen meestal ook dicht zitten als ik rijd, maar mijn snelheid is dan niet ‘vanzelf’ 100 kmpu harder dan toegestaan. Zelfs als hij bedoelt dat hij slecht zicht had (wat overigens ook beboetbaar is), dan snap ik niet dat je niet op je snelheidsmeter kan kijken. Hoewel, als je zó hard rijdt, heb je daar wellicht geen tijd voor…


  ⚠️ Meld

 5. Dat je zoiets doet op een snelweg, okay, maar binnen de bebouwde kom?! Invorderen en nooit meer teruggeven. Randdebiel.


  ⚠️ Meld

 6. De verklaring die hij voor zijn rijgedrag gaf, was dat hij niet in de gaten had dat hij zo hard reed, omdat de ramen dicht waren.

  Hij moet hebben gedacht dat dat aannemelijker zou klinken dan dat ie zijn medicijnen was vergeten.


  ⚠️ Meld

 7. Op de Autobahn in Duitsland heb ik vaak genoeg +170 gereden en de rijstroken in Duitsland zijn volgens mij niet veel breder als de ceintuurbaan..


  ⚠️ Meld

 8. de Ceintuurbaan is ook geen autobaan 10 maar een gewone doorgaande weg met veel zijwegen en verkeerslichten, als je daar met 170 overheen vliegt ben je een gevaar voor de andere weggebruikers en mankeert er iets in de bovenkamer.>:(>:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 9. @10 Hoeveel stoplichten ben jij tegengekomen op de Autobahn? Bovendien zijn bestuurders op de Autobahn er op voorbereid dat er medeweggebruikers met (extreem) hoge snelheden rijden. Ach, laat ik het anders zeggen: wat een achterlijke vergelijking!


  ⚠️ Meld

 10. Op zich knap om daar 170 te kunnen rijden met die verkeerslichten en drukte. Meeste auto’s hebben meer tijd nodig om op de 170 km te komen dan de Ceintuurbaan lang is!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.