Lentefeest bij Stichting kinderboerderijen

Zwolle – De Lente is begonnen op kinderboerderij De Weezenlanden. De eerste lammetjes zijn geboren. Tijd voor een feestje. Een Lentefeest! Op woensdag 8 april kunnen alle Zwolse kinderen konijntjes en kuikens knuffelen en aaien. Ook wethouder Filip van As komt langs. Hij opent samen met de beheerder de nieuwe volière en bezegelt zo de overdracht van de gemeentelijke kinderboerderijen aan de vers opgerichte Stichting Kinderboerderijen Zwolle (SKZ).

De nieuwe stichting bestaat uit professionals die weten hoe een kinderboerderij het best kan worden benut. Voorheen lag het accent alleen op kijken naar de dieren. SKZ maakt zich sterk voor interactie en voegt het element beleven toe. Zowel bij De Weezenlanden als in Park Eekhout zijn georganiseerde kinderactiviteiten van start gegaan. Hiervoor is veel belangstelling. Ook kunnen kinderen, tegen betaling, voortaan hun verjaardag vieren te midden van de dieren. Inmiddels is gebleken dat ook hier veel animo voor bestaat.

De Stichting Kinderboerderijen is eind 2014 opgericht. Het bestuur bestaat uit Freddy Eikelboom, Nico Schwering en Anton Cramer. Zij worden bijgestaan door Frans Noordman, de beheerder van de dierenweiden en Miranda van Wely. Met veel enthousiasme is dit bestuur aan het werk gegaan. Met als doel op de beide dierenweiden op een nog hoger niveau te brengen. Door het organiseren van veel activiteiten ontstaat er betrokkenheid en samenhang. In een individualiserende en stedelijke samenleving is dit van groot belang.

Het Lentefeest vindt plaats van 14.30 tot 17.00 uur. Naast het contact met de dieren kunnen kinderen los gaan op een springkussen, kunnen ze zich laten schminken tot een clowntje en zich laven aan een suikerspin.

Artikel delen: