1.500 extra fietsklemmen op Lübeckplein

Zwolle – De gemeente heeft de afgelopen week 1.500 extra fietsklemmen laten plaatsen op het Lübeckplein. Uitbreiding van de capaciteit is nodig omdat de helft van de stalling aan de Hanzelaan in verband met werkzaamheden wordt weggehaald. Van de 1.500 fietsklemmen zijn er 1.000 afkomstig uit Delft, waar ze na de recente oplevering van het nieuwe station overbodig waren geworden.

fietsklemmen.jpg

Foto: Edwin Koster 

In de periode van 7 april t/m 29 mei is de Hanzelaan ter hoogte van de oude reizigerstunnel afgesloten voor het verkeer. De gemeente werkt daar aan de inrichting van het plein waarop de nieuwe reizigerstunnel uitkomt. Er kunnen tijdens de werkzaamheden slechts beperkt fietsen worden gestald. De opening van de nieuwe tunnel is voorzien op 27 juni 2015. Wethouder Ed Anker: ‘Met dank aan ProRail, die de klemmen uit Delft aan ons heeft overgedaan, hebben wij nu snel vervangende plekken kunnen regelen op het Lübeckplein. En als het werk aan de Hanzelaan straks klaar is hebben we 1000 extra klemmen in het stationsgebied en hoeven fietsers minder lang te zoeken naar een plek. Mooi dat we zo samen het tekort aan kunnen pakken!"

Kijk voor meer informatie over de ontwikkelingen in de spoorzone op www.zwolle.nl/spoorzone

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Begrijp ik goed dat de fietsenstalling daar permanent gaat worden,
  lezende “En als het werk aan de Hanzelaan straks klaar is hebben
  we 1000 extra klemmen in het stationsgebied”
  Hopelijk begrijp ik dat verkeerd. ’t L?beckplein is nogal een misvatting
  van hoe de leefruimte er een beetje leuk kan uitzien.
  Met die fietsenstallingen erbij lijkt het helemaal wel de hel.
  Nog net geen vuur in die mislukte water dingetjes.  ⚠️ Meld

 2. Als ik me nog goed herinner werd dit plein door de gemeente bij de bouw gepresenteerd als hét Centrale plein van Hanzeland waar gezelligheid, vertier en leuke terrasjes de sfeer zouden bepalen.
  Het kan verkeren…….


  ⚠️ Meld

 3. Met dit stormachtige weer is de overlevingskans op dat gure mensonterende plein vrijwel nihil.
  Wanneer zal er weer een laatste expeditietocht op touw gezet worden om te redden wat er te redden valt.
  Zijn er geen werkelozen die hiertoe gedwongen kunnen worden op straffe van stopzetting van de uitkeringen, of is het inderdaad beter om de verantwoordelijke elite, goed ingepakt weliswaar die kant op te jagen?


  ⚠️ Meld

 4. het plein was al niet mooi van aanzien .Maar met al die fietsen erop is het nog erger.Ze hebben toch een parkeer garage ondergronds hadden ze daar deels geen fietsenkelder kunnen maken.Het gaat straks een zootje worden.Dit plein had opgesiert moeten worden met veel groen planten en gezellige terrasjes


  ⚠️ Meld

 5. De wethouder (of WLZ) formuleert het een beetje onhandig maar ik vermoed dat hij meer in algemene zin bedoeld dat er straks (nadat het werk aan de Hanzelaan klaar is) 1000 klemmen bij komen. De klemmen op het L?beckplein zijn heel duidelijk maar tijdelijk.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.