Initiatiefnemers lampenkappen willen stoppen

Zwolle – Op vragen van de fractie van de ChristenUnie over het eindigen van de lampenkappenaktie Sassenstraat antwoordde wethouder Van As maandagavond tijdens de raadsvergadering dat het hier om een particulier initiatief gaat en om een tijdelijk project. De gemeente heeft hier alleen in gefaciliteerd.

De initiatiefnemers hebben afgesproken te stoppen met dit project en dat met ingang van deze zomertijd. Of er een doorstart mogelijk is moet blijken. Dan moeten er nieuwe initiatiefnemers op staan en de vraag is of dat het geval zal zijn. Een petitie verandert daar niets aan, aldus de wethouder. De gemeente wil bij een nieuw initiatief opnieuw faciliterend zijn. Om die reden wordt gebruikt materiaal voorlopig ook opgeslagen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Helder. Ben benieuwd of de ondertekenaars van de petitie er zo zwaar aan tillen dat ze zelf een initiatief willen ondernemen. We gaan het zien.

    Persoonlijk denk ik dat het tijd is voor iets nieuws. Dat met die lampenkappen was een idee dat was gepikt uit Griekenland, maar misschien dat men hier in Zwolle zelf iets kan bedenken? Misschien kroonluchters of zo? Ik zeg maar iets…


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.