Sportimpuls voor buurthuis ‘Boxing Plaza’

Zwolle – Het sportieve buurthuis ‘Boxing Plaza’ in de Zwolse wijk Holtenbroek zet zich de komende twee jaar in om meer jongeren aan het sporten te krijgen. Vanuit de regeling Sportimpuls stimuleert het ministerie van VWS initiatieven waarbij jongeren die door onvoldoende financiële draagkracht niet of niet meer in de gelegenheid zijn, toch kunnen sporten.

 

boxing_plaza.jpg 

 

De maatschappelijke ambitie van Boxing Plaza is om iedere jongere in de leeftijdscategorie 7-20  jaar de mogelijkheid te bieden om te kunnen sporten. Het sportieve buurthuis wil er zijn voor kinderen die anders tussen wal en schip vallen, ook worden ze ondersteund. De kinderen krijgen dat door middel van de trainingen zodat ook hun een eerlijke kans krijgen op een eerlijk leven en niet beginnen met een achterstand. Het sportieve buurthuis, gevestigd in de sportschool Loekies Gym, is open voor iedereen. Ze werkt niet met vaste lidmaatschappen, maar met een bijdrage per training. Iedere dag is er aanbod en jongeren kunnen vrijblijvend komen kijken. Door de samenwerking met het Jeugdsportfonds en de Zwolse Stichting Mee wordt het voor jongeren met onvoldoende financiële draagkracht mogelijk gemaakt om ook deel te nemen aan de verschillende trainingen. Het aanbod van Boxing Plaza is dankzij de sportimpuls uitgebreid.

Waar jongeren de afgelopen jaren naast de sportieve ontmoetingsplek in het buurthuis ook lessen kickboksen konden volgen is er door dit project nog meer te kiezen. Lessen dans, boksen en fitness zijn aan het programma toegevoegd. En Boxing Plaza is niet alleen voor jeugd. Ook ouders zijn van harte welkom in het buurthuis. Voor hen worden er op aparte tijden trainingen gegeven.  

 

Lessen op school 

De trainers van Boxing Plaza gaan de komende twee jaar lessen verzorgen op scholen. Geen standaard kennismakingslessen in dans, boksen of kickboksen, maar een speciale lessenreeks Respons genaamd. Respons is een methode waarbij werkvormen en principes afkomstig uit verschillende vechtsportdisciplines als instrument worden ingezet. Op verschillende basisscholen worden Responslessen ‘omgaan met pesten en groepsdruk’ gegeven. Leerlingen krijgen na afloop van de lessen een strippenkaart om het buurthuis te bezoeken en ook daar 10 gratis trainingen te volgen. 

 

Wat je ziet met deze respons trainingen is dat de kinderen echt veranderen. De onderliggende gedachten van de trainingen maken de kinderen een stuk stabieler in het leven. Hierdoor houden ze zich in als het moet maar komen ook voor zichzelf en anderen op als dit moet. Ze leren wat ze in zich hebben en kunnen hierdoor krijgen de kinderen die trainen veel meer zelfvertrouwen. 

 

Het sportieve buurthuis is iedere dag geopend. Op www.boxingplaza.nl zijn alle lestijden van de verschillende sporten te vinden. 


Artikel delen: