Voorlichting over dementie in Alzheimercafé

Op dinsdagavond 16 oktober 2007 van 19.00 –21.30 uur wordt in het Alzheimercafé voorlichting gegeven over dementie. Mw. Annette Ties psycholoog bij de Isala Klinieken zal ingaan op vragen als: wat zijn de eerste verschijnselen, welke vormen van dementie zijn er en hoe verloopt het proces van dementie. 

Dementie is een ziekte die zowel voor de patiënt als voor partners en kinderen moeilijk te accepteren is. Ook is het niet altijd gemakkelijk om met deze ziekte om te gaan. Daarom is er in het Alzheimercafé altijd voldoende ruimte om met lotgenoten te praten of om meer persoonlijke vragen aan de aanwezige deskundigen te kunnen stellen. Er is ook steeds een informatietafel met boeken en brochures. De avond is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en vrijwilligers die de sfeer wel eens willen proeven zijn van harte welkom. Het Alzheimercafé is in de ‘Bakhuuszaal’ van Restaurant ‘De Handschoen’, Nieuwe Deventerweg 103 in Zwolle.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, telefoon: 06 – 155 727 59.

Het Alzheimercafé is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, RIAGG Zwolle, Stichting Informele Zorg en Stichting Welzijn Ouderen Zwolle.

Artikel delen:

Reageer