Streekmarkt De Smaak van Zwolle

Zwolle – Op zondag 12 april a.s. vindt er weer een  Streekmarkt Smaak van Zwolle plaats in Doepark Nooterhof. Het is de inmiddels traditionele opening van het seizoen. De Smaak van Zwolle wordt georganiseerd door Doepark Nooterhof en Slow Food Zwolle. Aan de Streekmarkt Smaak van Zwolle nemen vijftig standhouders deel. Het gaat hierbij om producenten en leveranciers van streekproducten, gevestigd in een straal van circa 30 kilometer rond Zwolle. Dat maakt de Smaak van Zwolle dan ook met recht een markt van de streek. 

 

streekmarkt_zwolle.jpg 

 

Bezoekers aan de gratis toegankelijke markt kunnen proeven van allerlei producten uit de streek zoals kaas, bier, wijn, worst, groente, fruit, zoetwaren, mosterd, vlees en vleeswaren, vruchtensappen, paling, zoete en hartige lekkernijen en brood.  De meeste producten zijn ook te koop. Verder staan er ook een aantal kramen met cadeauartikelen. Ook Natuurmonumenten, het Wereld Natuurfonds, Unicef, de Stichting Milieuraad Zwolle, de Geologische Vereniging Zwolle, SlowFood Zwolle, Het Palet, Solar Live, IVN Afdeling Zwolle en InBalans zijn aanwezig met een kraam. Leden van de Zwolse Trekzakclub zorgen voor een muzikale noot. Studenten van Landstede en leden van Natuurmonumenten verzorgen allerlei doe- en speelactiviteiten voor de allerkleinsten. Zo kunnen kinderen zich laten schminken en is er een springkussen. Daardoor kunnen ouders rustig de markt bezoeken.

De Streekmarkt is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. In verband met de beperkte parkeerruimte verzoekt de organisatie bezoekers zoveel mogelijk met de fiets te komen. 

 

Locatie: Doepark Nooterhof, Goertjesweg 5, 8013 PA ZWOLLE, www.doeparknooterhof.nl 

 

Over de organisatoren: 

 

Doepark Nooterhof

Doepark Nooterhof is de afgelopen jaren een populaire plek geworden bij de Zwollenaar. Het park staat in het teken van duurzaamheid, en dat komt onder andere terug in de vele biologische en streekproducten die in het Theehuis Earthship op de kaart staan. Kinderen kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin of met de onlangs gepresenteerde speurtocht van de Milieuraad en IVN Zwolle e.o.. Doepark Nooterhof is onderdeel van Landstede. 

 

Slow Food Zwolle

Slow Food staat voor lekker, puur en eerlijk. Daarmee bedoelen ze dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk. Door dus voor andere producten op je menu te kiezen kun je ervoor zorgen dat er minder milieubelasting is en dat producenten een eerlijke prijs krijgen. 

 

Slow Food verbindt het genieten van voedsel met een bewuste en verantwoordelijke houding tegenover voedsel. De activiteiten van de beweging zijn gericht op een ondersteuning van de biodiversiteit in ons voedselaanbod en op het bevorderen van smaakeducatie. Slow Food wil door middel van evenementen en andere initiatieven producenten van kwalitatief uitstekende voedingsmiddelen in contact brengen met consumenten. 

Artikel delen: