Kick-off Zorg Innovatie Tuin

Zwolle – Woensdag opende het Health Innovation Park een nieuw initiatief: de Zorg Innovatie Tuin, een kantoortuin die flexplekken aanbiedt aan start-ups en zzp’ers. De Zorg Innovatie Tuin moet een ontmoetingsplek worden en een kraamkamer voor nieuwe ideeën en innovaties in de zorg. 
De Zorg Innovatie Tuin aan de Dr. Stolteweg 74 biedt laagdrempelige werkplekken voor een vast bedrag per maand. Daarbij zijn de ondernemers van alle gemakken voorzien: van bureau tot internet en van koffie tot printpapier. Er zijn in totaal 40 werkplekken voor zorggerelateerde ondernemers. De Zorg Innovatie Tuin maakt deel uit van het Health Innovation Park (HIP), een initiatief voor het stimuleren van ontwikkelingen in de zorg. Het Health Innovation Park helpt zorginnovaties op de markt te brengen en wil hiermee de kwaliteit van zorg bij zorgaanbieders verbeteren en de zorgkosten verlagen. Hiermee wordt ook de omzet en de werkgelegenheid van en bij ondernemers in de regio Zwolle gestimuleerd.

Het Health Innovation Park wordt gerealiseerd naast het Isala ziekenhuis in Zwolle. Verantwoordelijk voor de transformatie van de kantoren naar hoogwaardig duurzaam vastgoed voor de zorgsector is Jansen Vastgoed. “We zien op meerdere plaatsen in Zwolle broedplaatsen ontstaan van verschillende bedrijven die elkaar aanvullen en versterken”, ligt Gerrit Jansen van Jansen Vastgoed toe. “Vanuit HIP lag er een grote behoefte om meer te doen op gebied van innovatie in de zorg. Als adviserende partij ondersteunen zij hierin, waar wij op facilitair gebied aanvullen. Daarnaast denken we dat deze innovatieve start-ups en zzp’ers ook andere bedrijven zullen aantrekken, waardoor dit hele gebied van oudere kantoorpanden zal transformeren naar een modern en dynamisch zorgvastgoedgebied.”
Bij de opening waren, naast Wilma Koch, directeur van HIP, aanwezig: wethouder van de gemeente Zwolle René de Heer en Theo Rietkerk  voorzitter College van Bestuur van onderwijsorganisatie Landstede, die in samenwerking met andere partijen een zorgtrainingscentrum op het Health Innovation Park ontwikkelt.
Artikel delen: