Betalen voor storten van bouw- en sloopafval

Zwolle – De gemeenteraad van Zwolle heeft besloten dat inwoners van Zwolle per 1 mei 2015 gaan betalen voor het storten van puin, bouw- en sloopafval. Het door ROVA laten ophalen van wit- en bruingoed is vanaf 1 mei niet meer mogelijk. Vanaf 1 mei 2015 betaalt u voor het storten van bouw- en sloopafval bij het ROVA milieubrengstation.

Wat is bouw- en sloopafval? Afval dat vrijkomt bij de bouw, verbouw of sloop van een woning. Het gaat om onroerende zaken, zoals keukens, sanitair, laminaat en isolatiemateriaal. Wat is puin? Schoon puin (steen) komt vrij bij bouw- en sloopwerkzaamheden. Het bestaat uit bakstenen, dakpannen, tegels en (gewapend) beton Wat zijn de kosten? Het storten van bouw- en sloopafval kost €18,76 per 100 kilo, incl. btw. Het storten van schoon puin € 2,42 per 100 kilo, incl. btw. De overige afvalstromen blijven gratis voor inwoners van Zwolle. Hiervoor geldt wel de 250 kiloregeling.

Inwoners van Zwolle mogen elke dag, bij de eerste weging op die dag, max. 250 kilo afval bij het milieubrengstation brengen. Kijk op www.rova.nl/zwolle voor alle tarieven en de voorwaarden.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Het overige afval blijft gratis… Yeah right, daar betalen we ook al voor hoor 🙂 Duurt vast ook niet lang meer voordat je geld in een gleuf mag stoppen om je vuilniszak in de ondergrondse te gooien.


  ⚠️ Meld

 2. als je straks zelf je wasmachine daarheen moet brengen, kan je daarna niet meer je oud papier brengen. Je mag wel een vrachtwagen afhuren.


  ⚠️ Meld

 3. De gemeente Zwolle meld binnenkort heel trots dat de afvalstroom spectaculair is afgenomen.
  Waar blijft dat dan, in de grond, in de sloot, in de kruipruimte, buiten openhaard, etc etc etc

  Bah, dit levert veel meer kosten en ellende op dan het opbrengt.


  ⚠️ Meld

 4. Wit- en bruingoed
  Vanaf 1 mei 2015 haalt ROVA wit- en bruingoed, apparaten waar een stekker aan zit, niet meer aan huis op in Zwolle.

  Knippen we de stekker er toch gewoon af :P:P


  ⚠️ Meld

 5. Stuitend! Ik betaal toch afvalstoffenheffing? Eerst die onzin van dat gescheiden afval in ondergrondse containers waardoor je elke week twee keer naar zo’n k-ding moet lopen. Daarnaast lopen je containers vol omdat de frequentie van ophalen oud papier en plastic afval dramatisch verlaagd is. Vervolgens verwijdert de gemeente Zwolle her en der afvalbakken (Aa-landen) en dan OOK nog betalen voor storten bouwafval? De meest logische stap lijkt mij dan een forse verlaging van de afvalstoffenheffing OF terugdraaien van dit soort achterlijke maatregelen!


  ⚠️ Meld

 6. Och, als ik moet kiezen tussen met z’n alleen voor bouwafval betalen of alleen wanneer je het langs brengt, vind ik die tweede wel een goede.


  ⚠️ Meld

 7. Schandalig, schofterig, buitenproportioneel. Als Rova haar cijfers dan al moet oppoetsen dan moet de gemeente wel even ingrijpen!!

  Het kan niet zo zijn dat over de rug van de Zwollenaren nu gaten worden gedicht met gefantaseerde tarieven. Ik hoop dat iemand uit de politiek dit leest en hier ook wat mee gaat doen.

  Gemiddelde marktprijs voor een ton puin (1.000 kg) is geleverd op een willekeurige locatie in Nederland circa 7,50 per ton. Max 10,00.

  Bouw/Sloopafval kent een gemiddeld markttarief van circa 90 a 95,00 per ton.

  Dus per 100 kg inclusief Btw:

  Puin ?? 0,91 a 1,21
  Bouwafval ?? 10,89 a 11,50.

  Politiek, roep dit een halt toe!

  P.s. Ik ben benieuwd wat we straks per jaar extra mogen gaan betalen voor het gebruik van de ondergrondse container omdat deze waarschijnlijk veel sneller gaan worden afgeschreven met dit soort afval erin…


  ⚠️ Meld

 8. Waar maakt je je druk over, deze regeling is toch goed bedacht?
  De maatregel treft terecht alle bouwbedrijfjes en zzpérs die bedrijfsmatig gratis afval kunnen dumpen onder een regeling die voor inwoners van zwolle bedoelt is.

  En als je zelf een keer verbouwd dan is die kleine bijdrage voor het droppen van je puin toch prima, je doet het niet wekelijks als het goed is.

  Mensen die nu zelf zooi gaan dumpen waar het niet hoort zijn in overtreding, je moet gewoon zorgdragen voor je afval en niet omdat het een paar euro kost ineens je zorgplicht naar de gemeente proberen te schuiven, dat is echt een prutsredenering.  ⚠️ Meld

 9. Deze regeling hebben we alleen maar te danken aan mensen van buiten Zwolle, die hier gratis en voor niks hun grove afval kwamen dumpen. In plaats van dat soort mensen aan te pakken, mogen wij deze a-sociale hobby gaan betalen. Triest!


  ⚠️ Meld

 10. Je hoeft niet in de slachtofferrol te duiken, dit is toch juist een methode om het aan te pakken?

  Als je geen oplossingen aandraagt dan heb je ook geen recht van spreken.


  ⚠️ Meld

 11. Helemaal mee eens met Leonardo!!!
  Al die lomperiken uit de omliggende dorpen brengen hun zooi naar onze stadje toe en daardoor moeten we de ZWOLLENAREN gaan betalen..
  Schandalig!!  ⚠️ Meld

 12. Ik hoop dat dit een 1 april grap is! Want inderdaad, dit gaat (net als in andere gemeenten) leiden tot enorm veel gedumpt afval!


  ⚠️ Meld

 13. Je moet bij de poort van het milieubrengstation aangeven of je puin OF bouw/sloop afval komt brengen. Daarbij wordt het gewicht van je voertuig afgerond naar 0,1Ton, dus als je 60 kilo brengt, mag je net als bij 100Kilo ‘gewoon’ 18,76 euri (2x zo veel als het landelijk geldende tarief van 9 euro per 100 Kilo) aftikken. De 250 Kilo per dag vrij brengen grens was gemaakt om illegale stort tegen te gaan. Nu is dat eigenlijk ook veel te liberaal, dat hadden ze beter 250 Kilo per week of maand van kunnen maken.
  Er dus niet echt goed over nagedacht. Gelukkig worden de extra inkomsten gebruikt om … euhh, ja waarvoor eigenlijk ?


  ⚠️ Meld

 14. Ik verkoop alle metalen die mijn sloopbedrijf uit gebouwen en schepen haalt allemaal aan Nicomet, die er een correcte prijs voor betaalt en ervoor zorgt dat het materiaal ergens anders een tweede leven krijgt.
  Wij dragen duurzaamheid hoog in het vaandel.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.