Swingende start 13e Hanze Trophy

Zwolle – Muziekvereniging Kunst na Arbeid speelt tijdens het 13e internationale Hanze Trophy jeugdtoernooi de volksliederen voor de 36 voetbalclubs uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland. 

 

hanze_trophy.jpg 

 

De officiële opening van het toernooi is zaterdag 4 april om 12.15 op het terrein van voetbalvereniging SVI. De 36 teams uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland komen dan in parade het hoofdveld op. Het toernooi wordt officieel geopend door sportwethouder René de Heer. Tijdens het hijsen van de landenvlaggen speelt muziekvereniging Kunst na Arbeid (KNA) de vijf volksliederen. De Hanze Trophy, op 3, 4 en 5 april, wordt voor de 13e keer georganiseerd door voetbalvereniging SVI, in samenwerking met Euro-Sportring (de organisator van meer dan 130 internationale jeugdvoetbaltoernooien). Aan het toernooi nemen in totaal 56 F- tot B-juniorenteams deel.

 

De Hanze Trophy wordt elk jaar weer door de jongeren zeer gewaardeerd. Dat heeft alles te maken met de goede organisatie, de sfeer en de gastvrijheid van alle vrijwilligers en de stad Zwolle. Tussen de wedstrijden door kunnen spelers meedoen aan beach soccer en pannakooi wedstrijden. ´S avonds kan er genoten worden van film en disco.
 

Kunst na Arbeid

De fanfare Kunst na Arbeid (KNA) is een bloeiende en groeiende muziekvereniging. Met bijna 70 leden is KNA een van de grotere verenigingen in Zwolle. De fanfare, onder leiding van dirigent Martin Oosterwijk, heeft een A-orkest voor gevorderde leden en een B- en C-orkest voor leerlingen en beginnende leden. Door de bijzondere eigen jeugdopleiding vindt een groot aantal jongeren hun plek bij KNA.

 

Kunst na Arbeid, opgericht in 1928 in het toenmalige Ittersum, hoort echt bij Zwolle-Zuid. Dat blijkt wel uit de vele optredens en acties in dit deel van Zwolle. Maar KNA schittert ook geregeld in de rest van de stad.

 

Wil je meer weten over KNA, hoe je lid kunt worden of donateur? Kijk dan opwww.kna-zwolle.nl of neem contact op met Rien Wijnen, info@kna-zwolle.nl

Artikel delen: