Berkum naar in vorm gekomen KHC

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij KHC, dat de laatste weken heeft laten zien goed in vorm te zijn. De Kampenaren pakten in hun laatste vier wedstrijden10 punten en versloegen daarbij onder meer titelkandidaat DETO.

“KHC is sterk op eigen terrein en het zal een lastige tegenstander zijn,” verwacht Berkum-middenvelder Frank Hoolsema. “Als wij kampioen willen worden mogen we daar niets laten liggen. Maar hoewel wij de laatste twee wedstrijden het deksel op de neus hebben gekregen zit er nog steeds veel zelfvertrouwen in de ploeg. Ik vertrouw er op dat het gaat lukken om de drie punten mee naar Zwolle te nemen.”

Aanpassingsproblemen
KHC had, na promotie via de nacompetitie, eerst wat aanpassingsproblemen in de 1e Klasse D maar kwam daarna op stoom. Zowel in de tweede periode, waarvoor het duel van zaterdag nog meetelt, als in de derde periode is de ploeg van trainer Herman Oosterhaar vijfde en op de totaalranglijst staat KHC inmiddels op een zesde plek. Daarmee is de promovendus de best geklasseerde van de drie Kamper ploegen in 1D en dat is zonder meer een prestatie. Afgelopen zaterdag werd één van die stadgenoten diep in de problemen gedrukt want toen won KHC met 3-1 van DOS Kampen, dat daarmee naar de laatste plaats zakte. Het als altijd hard werkende KHC kwam na een kwartier op 1-0 door Leroy Knol maar sprong daarna slordig met de kansen om. Na rust zorgde de scherp spelende Tom Diender voor 2-0, maar daarna kwam het toen met 10 man spelende DOSK nog terug met een aansluitingstreffer. In blessuretijd werd het duel echter beslist toen Jeffrey de Nooijer, uit een penalty, met zijn achtste goal van dit seizoen de 3-1 eindstand op het scorebord zette.

Tegenvallers
Berkum won in september op eigen terrein met 4-1 van KHC, dat vooral in de eerste helft goed partij gaf. De bezoekers kwamen toen zelfs op 0-1 en kregen kansen op meer, maar Berkum kwam na een penalty terug in de wedstrijd en na rust kreeg KHC uiteindelijk nog een ruime nederlaag om de oren. Deze week kreeg Berkum, na een fraaie serie in de competitie, echter een paar tegenvallers te verwerken. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van trainer Willem Brouwer onnodig met 2-0 bij SDV Barneveld en liet zo de kans lopen om de koppositie in 1D over te nemen. Deze week volgde een nieuwe domper toen de Zwollenaren uit het bekertoernooi werden gemikt door Sparta Nijkerk, dat daar na een 1-1 remise wel strafschoppen voor nodig had. Zowel in Barneveld als in Nijkerk was Berkum na rust dominant, maar bleven de kansen onbenut. “Sparta, toch een topklasser, hebben we in de tweede helft zo’n beetje weggespeeld en in Barneveld was het hetzelfde verhaal. Het spelbeeld dat we hebben laten zien zorgt wél voor vertrouwen. We hebben twee keer pech gehad, maar ik ga er niet van uit dat dat blijft aanhouden,” verzekert Frank Hoolsema.

Het duel KHC-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen, die op Sportpark De Venen aan de Veneweg in Kampen om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: