Koningspaar trakteert vrijwilligers op megataart

Zwolle – Op zaterdag 25 april bedankt de organisatie van het Lang Leve De Club festival in Zwolle de bezoekende vrijwilligers met een stuk van de enorme taart die speciaal voor hen wordt gebakken. De feestelijke taart van 30 meter lang wordt samengesteld door patissier en jurylid van Heel Holland Bakt, Robèrt van Beckhoven. Banketbakkerij van Orsouw uit Zwolle maakt de taart.

Op deze feestelijke dag, waarop de vrijwilligers in het zonnetje worden gezet, wordt de taart opgemaakt en verfraaid met behulp van een tiental jeugdige “banketbakkers in de dop”. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima delen de eerste stukken taart uit aan de vrijwilligers. Tijdens festival voor verenigingen en stichtingen staan onze vrijwilligers van alle verenigingen, stichtingen en (sport)clubs centraal. Op festival in Park de Wezenlanden zetten ruim 60 organisaties die dag hun beste beentje voor met optredens, presentaties, demonstraties en organiseren allerlei doe-activiteiten voor jong en oud. En, er is heel veel muziek.

Het festival eindigt met een daverend optreden van VanVelzen.  De toegang is gratis. Het festival is voor vrijwilligers en iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt.  Bezoekers zijn tussen  10.30-16.00 uur welkom. Ook in de binnenstad van Zwolle wordt het festival gevierd met o.m.  muziekoptredens, een kunstmarkt en rondleidingen.

 

Het LANG LEVE DE CLUB festival wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk om het recht op vrijheid van vereniging te vieren. Ook het Oranje Fonds, het NOC*NSF, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle organiseren deze feestelijke dag in Zwolle mee ter gelegenheid van de viering  van 200 jaar Koninkrijk.

 

RTV Oost zendt het bezoek van de Koning en Koningin aan een deel van het festival  live uit, ook via www.rtvoost.nl

Omroep Max zendt op zaterdag 25 april om 17.00 uur op NPO 1 een compilatie van de viering uit.

Kijk op www.200jaarkoninkrijk.nl voor het programma.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Prachtig, dat deze vrijwilligers in het zonnetje gezet worden. Alle waardering voor het werk wat zij verzetten. Helaas is deze dag ook een mooie gelegenheid om ‘zien en gezien’ te worden. Ik denk hier aan de zwolse elite die ongetwijfeld weer voorop loopt.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.