Dubbel programma voor WVF in paasweekend

Zwolle – Twee wedstrijden staan er op het programma tijdens het paasweekend voor de ploeg uit Westenholte. Zaterdag speelt het thuis tegen het sterke en titelkandidaat Excelsior’31 uit Rijssen en op Tweede Paasdag moet er worden aangetreden in en tegen Staphorst. 

 

Ondanks de goede wedstrijd die WVF afgelopen zaterdag speelde en hoe onrechtvaardig de uitslag tegen AZSV ook was, feit blijft dat de ploeg nog steeds wacht op de eerste overwinning. Niet dat een overwinning WVF nog in de hoofdklasse kan houden, want de vereniging heeft zich al lang neergelegd bij degradatie. Het doek valt wellicht officieel tijdens dit paasweekend. Iedereen binnen WVF Het wist dat het een moeilijk jaar zou worden en er zijn daarom ook geen onverantwoorde dingen gedaan. Het werd gezien als een avontuur niet meer en niet minder. Het doel blijft een stabiele eerste klasser te zijn, waarbij de eigen jeugd de basis moet vormen.

Had WVF voor de winterstop vaak teveel ontzag voor de tegenstander en was een wedstrijd vaak al vroeg beslist door persoonlijke fouten, na de winterstop is het beter gaan voetballen en miste het soms net dat kleine beetje geluk en zonder geluk vaart niemand wel, voor een positief resultaat. Nu staat Pasen in het teken van eieren. Traditioneel wordt er tijdens wedstrijden gezocht naar eieren, waarbij het Gouden Ei vaak de hoofdprijs is.

 

Nu zal het zaterdag moeilijk worden om dat Gouden Ei te vinden, daarvoor is Excelsior’31 te sterk en te slim om dat Ei zo maar af te staan. Ook paasmaandag zal het niet eenvoudig zijn om dat gouden ei te vinden, immers Staphorst heeft na een mindere periode de afgelopen twee wedstrijden de benodigde punten gepakt en kan tijdens het paasweekend, waarin het ook twee keer moet aantreden, goede zaken doen in de strijd tegen degradatie. Maar wie weet, heeft de ploeg van Freddy Smit een beetje geluk en weet het ‘HET GOUDEN EI’ , lees de eerste overwinning , te pakken te krijgen en kan het met een lekker gevoel op een succesvol paasweekend terugkijken!

 

WVF-Excelsior’31 wordt zaterdag gespeeld op sportpark de Weide Steen aanvang 14.30 uur

Staphorst-WVF wordt maandag gespeeld op sportpark het Noorderslag in Staphorst begint eveneens om 14.30 uur

 

Door Dick Noordman

Artikel delen: