Eerste EnergieNotaNul woningen in Frankhuis

Zwolle – DeltaWonen start op 13 april met de bouw van 30 woningen in Frankhuis in Stadshagen Zwolle. Deze EnergieNotaNul woningen wekken de eerste 10 jaar net zo veel energie op dan ze gebruiken. De woningen zijn ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en worden gerealiseerd door Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn.De bewoners van deze woningen ontvangen de eerste jaren zelfs geld terug van hun energieleverancier. Zij betalen alleen voor het vastrechtgebruik. Deze berekening is gebaseerd op normaal verbruik van twee volwassenen en een kind.

frankhuiszuidparkrand.jpg 

Sjoerd Quint, adjunct directeur deltaWonen: “Met de bouw van dit type woning geven we inhoud aan het feit dat duurzaamheid bij deltaWonen een leidend thema is. Voor onze huurders betekent een lager energieverbruik een lagere energienota. Betaalbaarheid en duurzaamheid gaan hiermee hand in hand!” Deze woningen van VolkerWessels hebben een zeer goed geïsoleerde schil, ventilatie met warmte terugwinning, een luchtwarmtepomp met vloerverwarming als warmte afgifte bron en dak vol met zonnepanelen. Voor deltaWonen zijn het de eerste EnergieNotaNul woningen die gerealiseerd worden. Hiermee loopt deltaWonen vooruit op haar doelstelling om vanaf 2020 al haar geplande nieuwbouw energieneutraal te bouwen.

Frankhuis
De woningen in Frankhuis die georiënteerd zijn op het zuiden worden voorzien van een veranda. De veranda zorgt voor de benodigde energie opwekking en voor natuurlijke beschaduwing. Bovendien dragen de veranda’s bij aan het sociale welzijn in de buurt. De woningen worden gebouwd in een bijzonder stukje in Stadshagen. Op een locatie met een aantrekkelijke, groene ligging aan het Frankhuispark.
 
De woningen worden in het laatste kwartaal van 2015 opgeleverd. Belangstellenden die ingeschreven staan bij www.dewoningzoeker.nl komen volgens de geldende ‘spelregels’ in aanmerking voor deze woningen. De woningen staan vanaf dit voorjaar op ‘de woningzoeker’.
Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.