Belgische studenten op bezoek bij de Werkschuit

Zwolle – Woensdag 1 april 2015 kreeg integraal kindcentrum De Werkschuit bezoek van Belgische studenten.

De Belgische studenten kwamen uit West-Vlaanderen. Ze waren hier voor een uitwisseling omdat ze meer wilden leren over het onderwijs in Nederland. Onze juf is vorig jaar naar België geweest om te leren over het onderwijs in België. We hebben veel dingen geleerd van de studenten. Dat komt goed uit, want we werken aan een project over Europa. België staat bekend om zijn friet met mayonaise, bonbons en wafels. Dat eten de Belgen graag. De Belgische studenten vinden Manneke Pis een grappig beeldje. Manneke Pis is heel bekend. Soms draagt hij kleren. Hij heeft wel 600 verschillende setjes. Op speciale dagen plast hij bier en wijn. Manneke Pis staat in Brussel. Dat is de hoofdstad van België, maar ook de hoofdstad van Europa. Hier worden belangrijke beslissingen genomen. Daarom komen er veel verschillende mensen in de stad. Dat vinden de studenten leuk.

Het beroemdste gebouw in België is het Atonium. Het Atonium heeft negen bollen. Die bollen staan voor de negen provincies in België.

Bekende Belgen zijn onder andere Karen en Kristel van K3. Zij zijn ook beroemd in Nederland. Beroemde Nederlanders die bekend zijn in België zijn Paul de Leeuw en Marco Borsato. België staat ook bekend om de strips: Jommeke, Kuifje en Suske en Wiske. 

De studenten vinden België mooi omdat het landschap zo verschillend is: er is zee, er zijn bergen (De Ardennen) en mijnen. België bestaat uit twee delen: Vlaanderen en Wallonië. De studenten komen het liefst in Wallonië om te mountainbiken in de bergen of om door de mijnen de lopen. 

In België is er minder wind dan in Nederland. Ook is het er warmer. Dat komt omdat het zuidelijker ligt.

De Belgische studenten vinden Nederland een vriendelijk en sociaal land. Wij vonden de Belgen ook vriendelijk en sociaal. Het was een leuk bezoek! 

Artikel delen:
Reacties 22
  1. Het is echt leuk om te doen. Ik hoop dat we dit vaker doen. Het is ook goed om te nog beter te worden in samen werken en het is super cool! Van kyra!??????𾼸


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.