Brandweer IJsselland zoekt vrijwilligers

Zwolle – Al ruim 50 personen hebben zich opgegeven om lid te worden van de vrijwillige brandweer. Daarom organiseert Brandweer IJsselland tijdens de werving voor brandweervrijwilligers informatiebijeenkomsten op vijf kazernes in de regio. De avonden worden gehouden tussen 9 en 20 april en starten allemaal om 19.30 uur.

De avonden laten ook zien wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen je krijgt, hoe je verzekerd bent en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden.

Regio IJsselland kent 36 brandweerkazernes met een totaal van ongeveer 1000 brandweermannen en -vrouwen. Ongeveer 80% hiervan is vrijwilliger. Om 24 uur per dag paraat te kunnen staan is brandweer IJsselland nu op zoek naar meer vrijwilligers, regio breed bijna 90 mannen en vrouwen.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijenkomsten worden gehouden op:

Donderdag 9 april, 19.30 uur Hardenberg Europaweg 10

Maandag 13 april, 19.30 uur Steenwijk Vendelweg 3

Dinsdag 14 april, 19.30 uur Kampen Jan Ligthartstraat 9

Woensdag 15 april, 19.30 uur Deventer Schonenvaardersstraat 5

Maandag 20 april, 19.30 uur Zwolle Marsweg 39

Aanmelden voor een informatiebijeenkomst kan door een mail te sturen naar brandweer@vrijsselland.nl . Belangstellenden die het online aanmeldformulier via www.vrijsselland.nl al ingevuld hebben, krijgen automatisch een uitnodiging voor een bijeenkomst bij hen in de buurt.

In de komende weken is de campagne te zien via flyers, posters en spandoeken én via Twitter: @VRIJsselland, Facebook: Veilig in IJsselland en de website www.vrijsselland.nl.

De campagne duurt tot 1 mei.

Artikel delen:

Reageer