Miscommunicatie fietsenstalling Lübeckplein

Zwolle – In de week van 23 maart 2015 is de gemeente begonnen met het verplaatsen van gestalde fietsen van de Hanzelaan naar de tijdelijke stalling op het Lübeckplein. Dat is nodig omdat een deel van de fietsenstalling aan de Hanzelaan per 7 april 2015 in verband met werkzaamheden tijdelijk wordt gesloten.

Reizigers waren hier door onduidelijke communicatie echter onvoldoende op voorbereid en kwamen voor een vervelende verrassing te staan. De gemeente heeft de reizigers zorgvuldig willen informeren, maar door een misverstand in de afstemming met de uitvoerder is dit helaas niet goed gegaan. We betreuren het dat mensen hier last van hebben gehad.

Vrijdag 3 april 2015 worden er nieuwe borden geplaatst. Wie een vraag heeft over een verplaatste fiets, kan hiervoor terecht bij de AFAC (zie www.zwolle.nl/afac). Eventuele klachten of schades kunnen bij de gemeente gemeld worden via de website of telefonisch via 14038.

Wij verzoeken reizigers dringend de aanwijzingen op de borden te volgen en hun fiets niet langer te stallen in de rekken die verplaatst gaan worden.

Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/hanzelaan

Artikel delen:
Reacties 10
 1. zolang de mensen overal de fietsen neerpleuren en het liefst voor de winkel, hoop ik op een strenger beleid voor parkeren van fietsen.


  ⚠️ Meld

 2. Begrijp ik nou goed dat je ’s ochtends een fiets in het fietsenrek doet en dat die fiets er ’s avonds niet meer staat?
  Dat lijkt me inderdaad erg vervelend.


  ⚠️ Meld

 3. Strenger parkeerbeleid voor fietsen? Dat heeft hier niets mee te maken. Mijn dochters fiets stond donderdag 26 maart (het bord vermeldt: vanaf 7 april gesloten, dus dat moest nog wel kunnen) netjes in de stalling en ’s avonds was ie weg. We dachten dat ie gestolen was. Pas zondagavond hoorden we toevallig dat de gemeente alle fietsen op het L?beckplein had gedumpt. Na meer dan een half uur zoeken vonden we hem terug met twee gebroken spaken.
  Ik kan me voorstellen dat veel Zwollenaren nog steeds in de veronderstelling zijn dat hun fiets is gestolen.


  ⚠️ Meld

 4. @De Fietser
  Ok dus het was inderdaad wat ik dacht, dat is erg vervelend als je fiets weg is, en je denkt dat hij gestolen is weet ik uit ervaring.

  Overigens als het om redelijk nieuwe fietsen zou gaan (wat ik dus niet weet) zou je verwachten dat de mensen die de fietsen weg halen ook zelf eens achter het oor kunnen krabben…
  😮


  ⚠️ Meld

 5. Dat had ik dus ook:
  Er stond op het bord dat de fietsenstalling vanaf 7 april gesloten was.
  Ik dus mijn fiets neerzetten, want het was nog geen 7 april, was mijn fiets later dus ook weg.
  Nergens duidelijk gemaakt dat het verplaatst werd of zo, maar een dag of 2 later kwam ik er bij toeval achter dat de gemeente mijn fiets een paar honderd meter verderop had neergezet.


  ⚠️ Meld

 6. Kwestie van smaak wellicht ?
  Het L?beckplein ziet er nu wel uit als
  een bijzonder geschikte locatie om fietsendieven
  te onthoofden of op te hangen.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.