PEC Zwolle wint van Willem II

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Willem II winnend afgesloten. De uitslag werd 1-0. Het doelpunt werd gemaakt door aanvoerder Bram van Polen. In de 75e minuut rondde hij na een corner beheerst af. Bram van Polen: ,,Het was niet om aan te gluren, maar we hebben gewonnen. Dat is het belangrijkste", vertelt de aanvoerder.

04-04-2015_pec_zwolle-willem_ii_1-0_08.jpg

Zwolle begon zonder Ryan Thomas, Trent Sainsbury en Tomas Necid aan het duel. De drie internationals kregen rust en begonnen op de bank. In de eerste helft zagen zij, net als de 12.250 toeschouwers, een weinig sprankelend schouwspel. Er waren nauwelijks kansen voor beide ploegen. Uit een hoekschop kopte Jesper Drost de bal richting het Tilburgse doel, maar Willem II kon een treffer net voorkomen. ,,De eerste helft slaan we maar over", stelde Ron Jans na afloop op de persconferentie.

04-04-2015_pec_zwolle-willem_ii_1-0_05.jpg 

04-04-2015_pec_zwolle-willem_ii_1-0_07.jpg

04-04-2015_pec_zwolle-willem_ii_1-0_04.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

04-04-2015_pec_zwolle-willem_ii_1-0_01.jpg
 

In de tweede helft gebeurde er veel meer op het veld. Stef Nijland probeerde het al drie minuten na rust, maar zijn poging miste net het doel. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Een hoekschop van Van Hintum belandde bij de tweede paal voor de voeten van Van Polen. De aanvoerder schoot beheerst raak. In de slotfase had onder meer Thomas nog een grote kans op 2-0, maar hij schoot de bal over het doel. In blessuretijd moest Warner Hahn nog in actie komen, hij redde bekwaam de inzet van Mitchell Dijks. ,,Na rust zat de 1-0 er wel aan te komen, maar lieten we het na het duel te beslissen”, vond Jans.  ,,N u doen we oogkleppen op en richten we ons volledig op FC Twente. We gaan op trainingskamp, of beter gezegd retraite.”

Dinsdag speelt PEC Zwolle de halve finale van de KNVB-Beker tegen FC Twente. Om 20.00 uur wordt er in Enschede afgetrapt. 

PEC Zwolle – Willem II 1-0 (0-0). 
Toeschouwers:  12.250 
Scheidsrechter:  Manschot 
Gele kaarten:  Messaoud

Opstellingen:  
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Brama, Lukoki (67. Thomas), Drost, Saymak (85. Moro), Nijland (67. Necid)

Willem II: Lamprou, Van der Struijk, D. Wuytens (75. Heerkens), Peters, Dijks, Haemhouts, S. Wuytens, Messaoud, Ondaan (81. Braber), Armenteros, Sahar (62. Andrade)   

Scoreverloop: 

75. Van Polen 1-0   
 
Bron: peczwolle.nl 
 
04-04-2015_pec_zwolle-willem_ii_1-0_02.jpg
 
04-04-2015_pec_zwolle-willem_ii_1-0_03.jpg
 
04-04-2015_pec_zwolle-willem_ii_1-0_06.jpg 
Artikel delen:
Reacties 12
 1. Klopt, PEC was erg matig. Leverde wel 3 punten op. Maar elke dikke nederlaag, zeker 3 dagen voor de 1/2 finale beker, blijft wel tussen de oren zitten. In zo’n aller-belabberts seizoen…thuis nogwel…waar PEC overigens gewoon thuis van de gloeilampies won.


  Maak melding

 2. Was matig, we wonnen wel met 1-0 en daar gaat het om. Dat is beter dan met 0-5 verliezen, ook al is het met een B ploeg. Dat kan nooit goed zijn voor het vertrouwen. Driemaal is scheepsrecht tegen de tukkers.!


  Maak melding

 3. Blijft bekervoetbal dus alle vertrouwen er in dat het dinsdag net zon wedtstijd als vandaag gaat worden en wij met 0-1 van het veld stappen!!!


  Maak melding

 4. Zou zo maar kunnen 1ste John, Twente is zeer kwetsbaar. Wel jammer dat het toernooi zo gedevalueerd is en dat je straks een finale krijgt tussen twee kleine clubjes. Maakt de waarde van de winst een stuk kleiner dan vorig jaar, maar oke, prijs is prijs! 😉


  Maak melding

 5. @Ed:
  Wie maalt er uiteindelijk nog om wie de tegenstander in een finale geweest zou zijn?
  De prijs (groepsfase Europa League) is groter dan vorig jaar (laatste voorronde Europa League)


  Maak melding

 6. Hopelijk is het veld in Enschede niet zo slecht, want ik denk dat dat
  de grootste tegenstander van Zwolle zal zijn.
  Hup Zwolle !!!! SUCCES


  Maak melding

Reageer