Berkum geradbraakt door KHC

Zwolle – VV Berkum heeft bij KHC met een 4-0 nederlaag een ongenadig pak op de broek gekregen en zo de kansen op het kampioenschap in de 1e Klasse D akelig klein zien worden. KHC troefde de Zwollenaren vanaf de start af qua inzet en werden door forse persoonlijke fouten bij Berkum op cruciale momenten in het zadel geholpen.

 

“Het was vandaag collectief falen bij ons,” stelde Berkum-trainer Willem Brouwer ontstemd vast. “Wij kunnen goed voetballen als de tegenstander ons dat láát doen, maar als je werkelijk élk persoonlijk duel verliest ga je eraan.” Zijn collega Herman Oosterhaar van KHC zag dat zijn strijdplan had gewerkt en de hard werkende Kampenaren met een verdiende overwinning waren gaan strijken. “We wisten dat er tegen Berkum maar één mogelijkheid was: erop en erover. Dat is dus gelukt.” De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Berkum al voor de eerste, maar zeker niet de laatste keer zwaar de mist in ging. Geklungel in de Zwolse defensie werd gevolgd door een beroerde terugspeelbal op de uitgekomen Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis, die er niet in slaagde op te ruimen. Kevin Isidora profiteerde van de chaos door de bal in het verlaten doel te schuiven: 1-0.

De bezoekers waren daar een poos behoorlijk door van slag, terwijl het fel van zich afbijtende KHC alle duels naar zich toe trok. Pas na een minuut of 20 kwam Berkum weer wat terug in de wedstrijd en dat leidde tot een aantal kansen voor Jaouad Akloud. De Zwolse spits schoot in eerste instantie echter hoog over en strandde daarna een paar keer op KHC-doelman Kevin Dijkstra. Vijf minuten voor rust leed Berkum, op de helft van de tegenstander, weer eens onnodig balverlies waardoor de snelle KHC-vleugelspits Tom Diender er op rechts vandoor kon gaan. Zijn voorzet werd vervolgens in het doel gegleden door de meegekomen verdediger Jarron de Lange, die zo de 2-0 op zijn naam bracht. Nog voor rust viel het duel al in het slot, toen een foute uittrap van keeper Bouwhuis bij Burak Alp belandde. Die bedacht zich geen moment, haalde uit en zag dat de Zwolse sluitpost niet op tijd terug was om de 3-0 te voorkomen.

 

Wissels
Berkum-trainer Brouwer trachtte de bakens te verzetten door na rust drie wissels in het veld te brengen, maar ook dat haalde weinig uit. Vijf minuten na rust nam KHC zelfs nog verder afstand toen de Berkum-verdediging bleef staan voor vermeend buitenspel van Erik Post. De KHC-aanvaller mocht echter doorgaan en liet keeper Bouwhuis kansloos: 4-0. De thuisclub bleef daarna relatief makkelijk overeind door Berkum-topscorer Chris van der Meulen met een dubbele dekking uit te schakelen en bij elk Zwolse offensief een forse linie voor de eigen goal op te trekken. Verder dan een paar kansen voor onder meer Youp Kok en Marc van der Meulen kwamen de bezoekers niet, waarbij keeper Dijkstra een aantal keren efficiënt ingreep en er in andere gevallen steeds wel een Kamper been, hoofd of rug in de weg zat.

 

Door deze vernederende maar dik verdiende nederlaag heeft Berkum forse schade opgelopen in de kampioensrace. De Zwollenaren staan nog steeds tweede maar zagen de achterstand op koploper DOS ’37, met nog vijf duels te gaan, oplopen tot vijf punten en zijn dus afhankelijk van fouten bij de concurrentie. Volgende week speelt Berkum uit bij nummer drie DETO Twenterand, dat de achterstand op Berkum vandaag verkleinde tot slechts één puntje….

 

KHC-Berkum, 4 april 2015

Scheidsrechter: Jan van Dijk
Eindstand: 4-0 (3-0)

Doelpunten: 1. Kevin Isidora (1-0), 41. Jarron de Lange (2-0), 45. Burak Alp (3-0), 50. Erik Post (4-0)
Gele kaarten: Arjan Kolk (Berkum), Erik Post, Nick Notrot (KHC)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jasper van der Stouw (46. Arjan Kolk), Razi Kanseyo, Frank Hoolsema, Ruud Wellenberg (46. Sander Bolt), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Jaouad Akloud (46. Youp Kok), William Potkamp
Opstelling KHC: Kevin Dijkstra, Nick Notrot, Justin Drost, Karim Gabara, Burak Alp, Jarron de Lange, Tom Diender (73. Danny Pruim), Leroy Knol, Brenn de Lange, Kevin Isidora, Erik Post (61. Jeffrey de Nooijer)

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.