Internationale Hondenshow in Zwolle

Zaterdag en zondag vindt in de IJsselhallen te Zwolle voor de zevende keer de internationale hondenshow van de Stichting Organisatie Hondententoonstelling Zwolle (SOHZ) plaats. Dit evenement is niet alleen een topper op het gebied van de kynologie, maar ook een show voor iedereen die de hond een warm hart toedraagt.


Eenden worden door een tunneltje gedreven…

Zo kunnen alle honden die de show bezoeken, meedoen aan een speciale gedragstest waaraan een officieel certificaat is verbonden! De testen staan onder leiding van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Tevens kan men bij speciale gedragstherapeuten van Martin Gaus Gedragscentrum terecht voor vragen wanneer men een probleem(pje) heeft met zijn hond. De IJsselshow wordt voor de zevende achtereenvolgende keer in Zwolle georganiseerd. In zeven jaar is het evenement uitgegroeid tot één van de grootste hondenshows in Nederland; er zijn  meer dan 2500 honden ingeschreven waardoor ongeveer 250 hondenrassen zijn vertegenwoordigd. In de erering vonden diverse indrukwekkende demonstraties plaats, zoals het hoeden van eenden, doggydance en een teamwedstrijd tussen de kinologenverenigingen van Zeist en Woerden. Hondenkenner Martin Gaus was hier de presentator.


Welke kleren doe ik vandaag eens aan…

Nationale en internationale kampioensschappen

De exclusiviteit van de raskeuringen wordt mede gevormd door 50 gekwalificeerde keurmeesters van wie ongeveer de helft uit het buitenland komt.

De hondenrassen zijn verdeeld in 10 rasgroepen die verdeeld over twee dagen gekeurd worden. Na de raskeuringen vinden de groepskeuringen plaats in de erering, naast nationale worden ook internationale kampioenschapsprijzen toegekend (CAC en CACIB). Op zondag worden na de groepskeuringen de tien mooiste honden gekozen en tot slot is er de verkiezing van de allermooiste hond van het evenement: “BEST IN SHOW”!

Gevarieerd programma

De IJsselshow is een èchte show – er worden niet alleen rashonden gekeurd – er is een non stop showprogramma in de erering met demonstraties van verschillende hondensporten zoals Dogfrisbee, Dogdancing en een demonstratie Eendendrijven met Border Collies.

Verder wordt de wedstrijd om de beste Kynologenclub van Nederland gehouden: een spectaculair “natte neuzen” achtig festijn, waarbij het gaat om een leuk samenspel tussen baas en hond. De organisatie hiervan is in handen van de Kynologenclub Zwolle e.o.

Ook wordt er een demo MAG test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) gehouden.

Verder kunnen alle honden die de show bezoeken, meedoen aan een speciale gedragstest waaraan een officieel certificaat is verbonden! De testen staan onder leiding van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Tevens kan men bij speciale gedragstherapeuten van Martin Gaus Gedragscentrum terecht voor vragen wanneer men een probleem heeft met zijn hond.

Voor kinderen is er een speciale speelhoek en er is een keur aan stands waar allerlei hondenattributen, kleding, geschenken, boeken, tijdschriften en nog veel meer aangeschaft kan worden. Dit alles maakt dat de IJsselshow ook dit jaar weer niet gemist mag worden!

Toegang: Volwassenen € 8,- Kinderen tot 12 jaar en 65+  € 5,-. Bezoekhonden mogen mee € 5,-

Openingstijden: beide dagen van 08.00-18.00 uur.

Website www.ijsselshow.nl

Artikel delen:

Reageer