Belg aangehouden tijdens “Hanze Trophy”

Zwolle – Zaterdagmiddag is een man uit België aangehouden tijdens het jeugdvoetbaltoernooi de "Hanze Trophy", georganiseerd door voetbalvereniging SVI.

politie_logo_4.jpg  

De man werd aangehouden voor verdenking van een mishandeling van een 9 – jarig deelnemertje. Volgens de politie ontstond er na een overtreding een ruzie tussen twee spelers. Ouders die toe stonden te kijken grepen in om de voetballertjes uit elkaar te halen. In het tumult dat ontstond zou de Belgische ouder een omstander een klap hebben gegeven, waarvoor de Belg aangehouden is. Volgens de politiewoordvoerder is tijdens het onderzoek gebleken dat de klap geen gerichte actie is geweest, maar een ‘ongelukkige samenloop van omstandigheden’. De Belg mocht dan ook snel het politiebureau weer verlaten.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Deze Belg, heeft een jochie van 9. Geslagen. Zit nog steeds vast
  Dit jochie heeft z’n neus en jukbeen gebroken.
  Dus de helft van dit artikel klopt niet.


  ⚠️ Meld

 2. Er staat toch duidelijk in het artikel dat de informatie van de politie af komt. Die liegt daar toch niet over?


  ⚠️ Meld

 3. Grappig, RTV Twente probeert een nieuwsbericht van Weblog Zwolle te kopiëren, maar vergeet te vermelden dat het zaterdag betreft 😉

  Lees mee:

  De politie heeft gisteren een man uit België aangehouden voor een ruzie op het voetbalveld in Zwolle waarbij een 9-jarig jongetje gewond is geraakt.

  Door nog onbekende oorzaak ontstond er een ruzie tussen kinderen en ouders tijdens een voetbaltoernooi bij voetbalvereniging SVI in de wijk Ittersum. Bij de ruzie liep een 9-jarig jongetje verwondingen op.
  Omdat getuigen verklaarden dat de man het kind tijdens de ruzie zou hebben geslagen, besloten agenten de man mee te nemen naar het politiebureau. De politie gaat na onderzoek uit van een ongeluk. De man is daarom ook vrijgelaten.

  Het valt mij op dat deze zender meer dan geregeld berichten steelt.


  ⚠️ Meld

 4. Ze kunnen wel berichten stelen en de politie kan dingen roepen die meteen worden geloofd blijkbaar.
  Maar de waarheid is dat de Belg het in het veld het jochie gewoon 3x in z,n gezicht heeft geslagen en inderdaad een gebroken neus heeft opgelopen.
  Op de een of andere manier mag de waarheid niet in de media terecht komen want het is anders gegaan zoals beschreven of zoals de politie zegt.  ⚠️ Meld

 5. @ Hendrikkk,

  Hahaha, “mag de waarheid niet in de media terecht komen”?? Klinkt wel heel spannend zeg….alsof er iemand van het koningshuis geslagen is….

  Is het misschien in je opgekomen dat er vermoedelijk gewoon ergens wat informatie verloren is gegaan toen het gecommuniceerd werd van de ene medewerker naar de andere binnen een bepaalde organisatie?! (zoals dit ontelbare keren gebeurt binnen organisaties waar meerdere mensen werken).

  Beetje vreemd om te suggereren dat een organisatie als de politie dit soort kleine akkefietjes moedwillig zou verdraaien voor de buitenwereld.

  Welk belang zou de politie daarbij hebben?!


  ⚠️ Meld

 6. Dat vraag ik me ook af. De ‘verhalen’ zijn waarschijnlijk wilder dan de feitelijke gebeurtenissen, zoals zo vaak zo is.


  ⚠️ Meld

 7. ZWOLLE – Een Belgische voetbalvader is zaterdag bij de Zwolse voetbalclub SVI aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 9-jarig voetballertje van Be Quick ’28. Tot woede en onbegrip van betrokkenen werd de Belg al snel weer door de politie vrijgelaten en lijkt vervolging van de baan.
  Zijn vader is woedend: “Dit kan niet en mag niet gebeuren.” De ruzie ontstond tijdens een wedstrijd van het internationale Paastoernooi van SVI zaterdagochtend, tussen KRC Mechelen en het Zwolse Be Quick F1. Een Belgische voetbalvader rende daarbij het veld in en sloeg volgens meerdere getuigen een 9-jarig voetballertje van Be Quick met een vuistslag tegen de vlakte. Eenmaal op de grond kreeg de jongen nog twee klappen te incasseren van de man. Ook een vrouw die er tussen sprong kreeg een tik, stellen getuigen.

  Het 9-jarige spelertje heeft een blauw oog, een blauwe wang en hoogstwaarschijnlijk een gebroken neus en moest voor eerste hulp naar het ziekenhuis. “Bovendien stonden de afdrukken van de ringen die de man droeg in de huid boven zijn wenkbrauw”, stelt de vader van de jongen, ook getuige van het incident. Toch besloot de politie na het horen van een aantal betrokkenen, inclusief de verdachte zelf, de Belg weer naar huis te sturen. Voor strafrechtelijke vervolging zou te weinig aanleiding zijn. Be Quick is ’teleurgesteld’ over de gang van zaken.

  De Belgische verdachte werd na het incident in een kantoortje van SVI gezet en de politie kwam ter plekke. De verdachte werd na het horen van getuigen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau maar later die zaterdag toch naar huis gestuurd. Er zou, stelt de politie, sprake zijn van één klap, niet bedoeld voor het slachtoffertje. Van opzet zou dus geen sprake zijn. Er is dan ook geen proces verbaal opgemaakt, ondanks de aangifte van de ouders van het slachtoffertje. Die zijn daar woedend over. Niet alleen op de Belg, maar zeker ook op de politie.

  De vader: “Ik heb het gezien, gehoord en gevoeld: drie harde klappen, zeker niet per ongeluk. Ik ben boos op die man, maar ook teleurgesteld in de politie. Dit mag niet geheim blijven, dan verandert er nooit iets.” Bestuurslid Marco Heetjans van Be Quick ’28 stelt dat hij na het horen van de betrokken clubleden over het gebeurde, ‘verrast’ is dat de politie de zaak als een ongelukkig voorval afdoet. “En ik kan me voorstellen dat getuigen van het incident teleurgesteld zijn. Wij staan achter de ouders. Onze speler noch SVI, dat kordaat heeft opgetreden, heeft hier part noch deel aan gehad.” Heetjans is zondag bij SVI geweest om zowel met de eigen ouders en spelers als met SVI te praten. “Want de gevolgen zijn best groot, fysiek maar ook in emotionele zin.” De Belgische club, KRC Mechelen, was maandag niet voor commentaar bereikbaar.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.