Be Quick tankt vertrouwen in Doetinchem

Zwolle – De score had ruimer moeten uitvallen, maar Be Quick won wél soeverein de lastige uitwedstrijd bij DZC. Daardoor blijft de voorsprong op de achtervolgers intact. Nog vijf wedstrijden te gaan in de Tweede klasse H.

Na twee verloren wedstrijden op rij was het aan trainer Arnie Pot om de zaak weer op de rails te krijgen. Dat is zaterdag ook gelukt, want Be Quick won met 0-2 tegen een hooggeplaatste tegenstander. "Een goede wedstrijd en verdiend gewonnen" zegt Arnie Pot over de wedstrijd in Doetinchem. "Bij vlagen speelden we heel goed, hadden we voortdurend dreiging. Het eerste halfuur kun je ons alleen verwijten dat we het niet goed uitspelen."

Goed spel, ondanks het feit dat de basis er wat anders uitziet dan normaal. Jeroen Horstman heeft de plek van Karwan Mehrabi ingenomen, Felix Boessenkool neemt de honneurs waar voor Frank Oosterhof en verrassend genoeg is Frank van der Burg nu geposteerd centraal voorin, vanwege de afwezigheid van Bas Buimer. Van der Burg, de voetballende duizendpoot van dit seizoen, gebruikt een woord dat bijna in de vergetelheid is geraakt. "Ik was midvoor vandaag" zegt hij."Dat is echt jaren geleden dat ik op die positie stond. Volgens mij was dat de zesde positie waar ik speelde in dit seizoen." Van der Burg schetst het wedstrijdverloop. "We speelden sterk vandaag, zetten druk op hun middenveld. Daardoor hadden ze veel balverlies. Het was wachten op een doelpunt."

In de 31e minuut is het prijs voor Be Quick. Mark Meijer, even uitgeweken naar de rechtervleugel, geeft een voorzet die bij Frank van der Burg "op de hak terechtkomt", maar vervolgens wel door Sander Aarten wordt binnengeschoten: 0-1. Het tweede doelpunt van Be Quick valt ook nog voor de rust. Het is vooral de sprint van Mark Meijer die blijft hangen. Hij reageert goed op een steekbal van Michel Klink om de bal vervolgens enkele tientallen meters op te drijven. De voorzet bereikt uiteindelijk Frank van der Burg. Van der Burg: "Ideaal, ik krijg de bal op een meter of zes van het doel, waardoor de keeper op de lijn moest blijven. Met 0-2 ga je lekker de pauze in."

Na de rust blijkt het "goede" Be Quick, ook een "degelijk" Be Quick. DZC probeert wat meer druk te geven. Arnie Pot: "Met een beetje goede wil kun je zeggen dat DZC twee halve kansen heeft gehad in 90 minuten voetbal. Bij ons zat het achterin echt goed dicht. Alleen kun je zeggen dat we meer hadden moeten scoren. We vergaten ze af te slachten." Frank van der Burg: "Helaas viel die derde goal niet meer. De steekpasses waren net niet op maat. Maar toch een mooie overwinning. Eigenlijk speelde iedereen bij ons goed vandaag."

Be Quick won, RDC won ook (2-5 bij Hulzense Boys) . Enter Vooruit had 86 minuten nodig om tot scoren te komen bij SVI (0-1) en blijft daardoor de nummer drie in de stand. Wie maandag geen paaseieren wil zoeken, kan nog naar het restant van v.v. Dieren tegen RDC. Daar moeten nog zeven minuten reguliere speeltijd worden afgewerkt. RDC leidt daar met 2-3.

Aankomend weekend speelt Be Quick opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer bij Den Ham. RDC ontvangt thuis IJVV.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Thomas Wieringa, Dennis Horstman, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Michel Klink, Talha Özen, Felix Boessenkool, Sander Aarten, Frank van der Burg, Mark Meijer.

Artikel delen: