Tabonon tevreden na Pride Kickboxing gala

Zwolle – Op zaterdag 4 april 2015 hebben Danila Gruzneus en Jacco van Wendel van Tabonon Zwolle meegedaan aan het Pride Kickboxing gala in Almelo. Voor beide vechters was dit hun eerste kickbokspartij.  

danila_almelo.jpg 

Danila is 15 jaar oud en heeft een jeugdpartij gedraaid. Bij jeugdpartijen dragen de vechters een hoofdkap en scheenbeschermers. Het gevecht van Danila bestond uit drie rondes van één minuut. Danila begon zijn eerste ronde gelijk fel en was daardoor erg sterk. Hij maakte snelle en goeie combinaties. Zijn tegenstander maakte counters met stoten, trappen en knieën. Danila maakte niet veel low kicks, maar als hij ze maakte, waren ze goed raak. In de tweede ronde was Danila wat minder dominant en het leek daarom of zijn tegenstander deze ronde beter was. Toch wist Danila mooie combinaties en harde trappen te maken.

In de pauze hebben de trainers Danila verteld dat hij de felheid van zijn eerste ronde weer moest laten zien. Dit deed hij uitstekend, hij maakte correcte hoeken en directe stoten waardoor hij liet zien wie er de regie had. Door zijn fantastische prestaties heeft Danila zijn eerste kickbokspartij gewonnen. 

Acht tellen
Ook Jacco van Wendel was nieuw in de ring, hij draaide een nieuwelingen partij. De tegenstander van Jacco had al wel eerder een kickbokspartij gevochten. In de eerste ronde begon Jacco sterk, hij maakte goede stoten en trappen naar het hoofd en lichaam. Zijn tegenstander maakte counters met stoten en trappen. Jacco bleef sterk en hij deed wat hij moest doen, namelijk harde stoten en trappen maken. Na een hoge, rake trap in de nek van Jacco, kreeg hij acht tellen. Dit betekent dat de scheidsrechter de vechter even rust geeft. Na deze acht tellen vocht Jacco de ronde uit alsof er niets aan de hand was. Deze ronde ging gelijk op.

In de tweede ronde bleef Jacco sterk en fel. Hij probeerde hoge trappen te maken maar die kwamen jammer genoeg vaak op de dekking van de tegenstander. Ook zijn tegenstander probeerde weer hoge trappen te maken, maar ook hem lukte dit niet. Jacco moest nu punten gaan maken. Zijn trainers spoorden hem aan low kicks te maken, om zo het gevecht te domineren. Via harde correcte hoeken en directes wist Jacco deze ronde naar zich toe te trekken. 

In de laatste ronde gooide Jacco alles eruit; directes, hoeken, knieën, low kicks, hoge trappen en mid kicks. Zijn tegenstander was goed en wist veel trappen te verdedigen. Jacco bleef sterk vechten en leek ook deze ronde de sterkste. Uiteindelijk is dit gevecht onbeslist gebleven, maar vanwege de snelle acties en het initiatief van beide zijdes was dit het gevecht van de avond. 

De trainers van Danila en Jacco zijn zeer tevreden met de resultaten. Beide jongens hebben laten zien wat ze kunnen en hebben veel geleerd van deze ervaring. 

Artikel delen:

Reageer