WVF vindt gouden ei in Staphorst

Zwolle – Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Excelsior’31 is WVF gedegradeerd uit de hoofdklasse. Uitgerekend Staphorst, de tegenstander van maandag,  gaf door een overwinning op CSV Apeldoorn WVF het laatste zetje richting Eerste Klasse. En wat doe je dan als WVF zijnde, dan geef je Staphorst gewoon een draai om de oren! 

 

WVF schreef maandagmiddag op de ‘akker ‘in Staphorst geschiedenis door de eerste historische overwinning in de hoofklasse te behalen. De ontlading was dan ook groot bij WVF en deze overwinning was dik verdiend! Op een zeer zwaar veld dat meer op een akker leek dan op een voetbalveld, knokte de ploeg zich helemaal leeg en zag dit eindelijk eens beloond. De ploeg stond organisatorisch goed, raakte niet in paniek en kreeg over de hele wedstrijd gezien ook de meeste kansen. Staphorst probeerde WVF in het begin te overrompelen, maar na tien minuten ging de Staphorster storm liggen en kwam WVF, met een uitstekend spelende Jeroen van Brummen als middenvelder, steeds meer grip op de wedstrijd en werd het door enkele goede dieptepasses van achteruit gevaarlijk.

De verdediging van Staphorst zag er bij deze aanvallen vaak niet al te best uit. De eerste kans was voor Lennart Bril, die na een prima pass van Richard Bouwmeester naast het doel van Staphorst schoot. Een voorzet vanaf rechts door Muhittin Yükselen werd door Rob Meijerink ingeschoten, maar leverde slechts een hoekschop op. Even later wist keeper Oosterhof, die buiten zijn eigen strafschop stond, een afgeslagen en door Rob Meijerink in de rebound geschoten bal nog net met de borst te pareren. In deze periode was WVF bij vlagen heer en meester en liep Staphorst achter WVF aan in plaats van andersom. In de tweede helft kwam de thuisclub getergd de kleedkamer uit en wakkerde de Staphorster storm weer aan.

 

WVF bleef rustig, verdedigend gaf het geen krimp en kwam er wel een bal door dan was Mike te Wiele paraat. Ook deze storm ging liggen En doorstond WVF, dankzij een enorme werklust, glansrijk. De thuisclub werd steeds slordiger en WVF kreeg meer en meer de bal en deed daar vaak iets goeds mee. Het geloof in de eerste overwinning werd steeds groter en WVF kreeg net als in de eerste helft de betere kansen. Zo werd een schot van Richard Bouwmeester nog knap gekeerd door Oosterhof, verdween een vrije trap van Rob Meijerink via de muur in de handen van diezelfde Oosterhof en wist de doelman zich andermaal te onderscheiden door een afgemeten voorzet van Jeroen van Brummen voor het hoofd van Lennart Bril weg te plukken.

 

De strijd nam toe, Staphorst maakte vele pittige overtredingen en Scheidsrechter Kampman liet wel erg veel toe, maar gelukkig liet WVF zich niet van het wijs brengen en bleef het geloven en strijden voor een goed resultaat. En dat gebeurde ook. Inmiddels stond klok op 75 minuten. Jeroen van Brummen had zijn zoveelste onderschepping op het middenveld, stuurde met een prima pass Muhittin Yükselen diep, diens schot werd nog gekeerd door doelman Oosterhof, maar in de rebound was het Lennart bril die zijn ploeg naar de overwinning schoot 0-1! Staphorst gooide nog meer fysieke kracht in de strijd en pompte alle ballen in de zestien, hier werd echter uitstekend verdedigd en Mike te Wiele had nog een goede reflex op een van richting veranderd schot van Staphorst.

 

Richard Bouwmeester schoot in een counter nog naast, maar dit had allemaal geen invloed meer op de uitslag. Na het eindsignaal was de ontlading groot. Eindelijk was het gelukt! Nadat WVF in eerdere wedstrijden er al dicht bij was. Een compliment aan de hele ploeg en technische staf, dat ondanks de degradatie de ploeg zoveel werklust en de wil om te winnen ten toon spreidde. Een prachtige historische overwinning en dik verdiend. Het was een pracht paasweekend, waarin het Gouden Ei met succes is gevonden. Deze historische overwinning smaakt naar meer!

 

Staphorst-WVF 0-1 (rust 0-0)

 

75. Lennart Bril 0-1

 

Geel: Jeroen van Brummen en Kristian Bril (WVF) de Jong (Staphorst)

Rood: Lennart Bril

 

Scheidsrechter: M.Kampman

 

Toeschouwers 550

 

Staphorst: Oosterhof, van ’t Ende, de Jong, Heuvelman, Tip, Pomstra(87. Kisjes), Mijnheer, Brakke, ter Avest, Timmerman, Schra(65. Kuurman)

 

WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen, Hiro Gnanapragassam, Sybren Poppen, Robbert Jan Stals, Jeroen van Brummen, Rob Meijerink, Bas Bouwhuis, Muhittin Yükselen(76. Hessel Berends), Lennart Bril(90. Kristian Bril) Richard Bouwmeester(93. Elroy Modderman)

 

 

Door Dick Noordman

Artikel delen:
Reacties 2
  1. :D:D:D Puntenaantal verdubbeld. Dat krijg je als Staphorst op een (bij) zondag voetbalt 😉 Maar hier zag het eergister absoluut niet naar uit.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.