Ontmoeting en Dialoog bij de Iftar

 Dit jaar is de ramadan van ongeveer donderdag 13 september t/m donderdag 11 oktober. Het vasten is een belangrijk aanknooppunt voor zelfexpressie en identificatie.

In die zin past het prima in het rijtje Food, Fashion & Furniture en is het bij uitstek een moment van Ont-moeten, Geloof en Idealisme. En niet alleen voor moslims. Vooral de iftar, het gezamenlijk onderbreken van het vasten met een avondmaaltijd. Een bijzonder betekenisvol en gastvrij moment in de moslimgemeenschappen waar al menig Nederlander bij is aangeschoven. Zaterdagavond om 17.00 uur begon het op het Assendorperplein.Mevlana
Voorafgaande aan de maaltijd wordt er eerst een inleiding verzorgd over de wijsgeer en dichter Mevlana. Op 30 september is zijn 800ste geboortedag en dat is reden geweest voor Unesco om 2007 tot Mevlana-jaar uit te roepen. Het humanistische gedachtegoed van Mevlana sluit naadloos aan bij het thema van deze festivaleditie en biedt tegelijk een introductie op de iftarmaaltijd, de soefimuziek en de dans van de wervelende derwisjen.
Artikel delen:

Reageer