Geld voor activiteiten voor senioren

Zwolle – Initiatieven die bijdragen aan het welzijn van senioren in Zwolle kunnen een bijdrage aanvragen bij het Zwolse fonds De Gasthuizen. De Gasthuizen behandelt twee maal per jaar aanvragen. De eerst volgende toekenningsronde is 1 mei. In aanmerking komen verenigingen, clubs, groepsverbanden, burgerinitiatieven en particulieren met creatieve ideeën.

De Gasthuizen houdt twee toekenningsrondes per jaar, één in mei en één in oktober. In de vorige toekenningsronde, in oktober vorig jaar, heeft De Gasthuizen in totaal 35.983 euro toegekend aan organisaties en particuliere initiatieven voor senioren die zelf niet voldoende budget hadden om hun plannen te realiseren.

Van theater tot stilteruimte
Met het geld werden zestien heel uiteenlopende doelen bereikt. Een greep uit de resultaten: het Zwols Muziektheater kreeg geld voor het opvoeren van musical De Jantjes, De Riethorst voor de aanschaf van twee bewegingsapparaten, Vakgroep Geestelijke verzorging voor passende verlichting en een afscherming in de stilteruimte, Repair Café voor het opzetten van een Repair Café in de Zwolse wijk Stadshagen en het Christelijk Mannenkoor Zwolle voor het organiseren van het jubileumconcert in april 2015.

Aanvraag doen
Initiatieven die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl of bestellen het per post: De Gasthuizen, Postbus 174, 8000 AD Zwolle.

Artikel delen: