Zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon

Zwolle – Zo’n 13.500 scholieren uit 16 gemeenten gaan de straat op om de omgeving van hun school schoon te maken. Van 13 april tot en met 17 april doen 215 scholen mee aan de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon, een initiatief van ROVA. 

 

opschoondasg.jpg 

 

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gaan de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen. Ze worden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval wordt door ROVA opgehaald. De organisatie van Natuurlijk Schoon merkt dat scholen ook op andere momenten hun buurt schoon houden en dat omwonenden hun voorbeeld volgen. Nu de actie voor het  zevende jaar plaatsvindt, is het gewenste sneeuwbaleffect van Natuurlijk Schoon dus duidelijk zichtbaar.

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 16 gemeenten en scholen uit basis- en voortgezet onderwijs wordt zwerfafval opgeruimd en worden de leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving. 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Bezuinigen, prullenbakken overal weghalen en de belasting verhogen.
  Vervolgens de rotzooi laten opruimen door kinderen, lafbekken zijn het bah!!!


  ⚠️ Meld

 2. zo ze gaan hun eigen rotzooi opruimen >:(>:(, als ze het direct in de prullenbak gooien hoeven ze het later niet op te ruimen, tip voor de ouders en scholen, leer ze hun eigen rotzooi direct op te ruimen ziet de straat en de omgeving er altijd netjes uit :-*:-*


  ⚠️ Meld

 3. Leuke reactie ans. Deze jongeren doen iets positiefs en krijgen van jou daarvoor de kous op de kop. Lekker motiverend.

  Sowieso: erg kort door de bocht om er maar vanuit te gaan dat ze die rommel zelf veroorzaakt hebben. Alsof volwassenen dat niet doen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.