Syntrus Achmea bouwt op ziekenhuisterrein

Zwolle – Het bedrijf Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft een voormalig ziekenhuisterrein in Zwolle aangekocht. Novaform realiseert hier 231 woningen, waarvan Syntrus Achmea negentig vrijesector-huurwoningen koopt. Het betreft het vier hectare grote terrein Weezenlanden van de voormalige Isala klinieken. Op deze locatie aan de rand van de historische binnenstad ontwikkelt Novaform een woningprogramma van negentig vrijesector-huurwoningen, 77 koopwoningen en 64 sociale huurwoningen.

De bouw begint medio 2016. De laatste woningen worden naar verwachting in 2019 opgeleverd. De negentig vrijesector-huurwoningen bestaan uit zestig eengezinswoningen en dertig appartementen in het middeldure segment. Eerder verwierf Syntrus Achmea in Zwolle al woningen in onder meer de nieuwbouwwijk Stadshagen en aan de Van der Heydenstraat. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is met een bezit van 30.000 huurwoningen de grootste woningbelegger in Nederland.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Eerst nadenken, dan schrijven.
    Syntrus Achmea Real Estate & Finance is een belegger en een belegger, jawel, belegt 😮 (… ondermeer voor pensioenfondsen). Staat compleet los van de zorgsector. SAREF ziet klaarblijkelijk een goed rendement in dit project. Is positief voor Zwolle: vertrouwen en interesse van de kapitaalmarkt werkt drempelverlagend voor ontwikkelaars. De Zwolse woningmarkt kan wel enige impuls gebruiken!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.