Duurzaam bedrijf Dieze krijgt opstartsubsidie

Zwolle – Het WijBedrijf Dieze krijgt een opstartsubsidie van €200.000,- . Hiermee kan de coöperatie voorzien in de organisatiekosten om het WijBedrijf op te zetten. 

 

Het WijBedrijf Dieze is een coöperatie met als doel tot een duurzame ontwikkeling van de wijk te komen. Een bedrijf dat zorgt voor lagere energielasten, is goed voor de werkgelegenheid in de wijk, vraagt betrokkenheid van inwoners bij hun omgeving. In eerste instantie richt het WijBedrijf zich op het verhuren van zonnepanelen aan Diezerpoorters. Voor het installeren gaat het WijBedrijf zoveel mogelijk samenwerken met bedrijven en zzp-ers uit de wijk.

Het WijBedrijf is een ontwikkeling die het college van burgemeester en wethouders met interesse volgt en met deze opstartsubsidie ook ondersteunt. Omdat het WijBedrijf geen aanspraak kan maken op regelingen voor bedrijven voor groene stroom (in tegenstelling tot bijvoorbeeld woningbouwverenigingen) stelt het college ook subsidie beschikbaar aan particuliere woningeigenaren en verenigingen van eigenaren in Dieze-Oost om via het WijBedrijf zonnepanelen te huren. In totaal is hiervoor  € 300.000,- (1950 euro per woning) beschikbaar. Hiermee kan het WijBedrijf bij 154 woningen in Dieze-Oost zonnepanelen installeren. Dit zorgt voor lagere energielasten voor de leden van het WijBedrijf. Het WijBedrijf wil  minstens 500 zonnepanelen in de Diezerpoort installeren. 

 

Kijk voor meer informatie over het WijBedrijf op www.blauwvingerenergie.nl  

Artikel delen: