Lokaal FNV Zwolle adviseert gemeenteraad

Zwolle – De lokale lobbygroep van de FNV in Zwolle is gestart met zijn activiteiten. Als eerste biedt zij de raadsleden van de gemeente Zwolle vrijblijvend advies en informatie. “Wij bieden de raad wat leeft op de werkvloer”, zo blijkt het motto.

Het gaat om de mening van georganiseerd Nederland vanuit vakbondsstandpunt. Vooral op onderwerpen als werkgelegenheid, zorg en sociaal beleid ziet de FNV kansen om de bestaande inzichten bij raadsleden te verbreden. FNV Lokaal, een netwerk van actieve leden van alle FNV-bonden, wil invloed uitoefenen, zodat gemeentelijke regelingen op het gebied van werk, inkomen en zorg goed en sociaal worden uitgevoerd. Door contacten met wethouders en gemeenteraadsleden en door lobby en beleidsbeïnvloeding, wil FNV Lokaal een belangrijke speler in de lokale politiek zijn. Dit alles is, volgens de FNV, nodig omdat de nieuwe wetgeving zoals participatiewet deze en andere zaken zoals zorg en sociaal beleid heeft gedelegeerd naar de gemeenten.

"Er liggen allemaal nieuwe beleidsvelden open die nu in de steigers staan en de FNV vindt het belangrijk om die in gezamenlijke dialoog zo goed mogelijk te laten zijn c.q. worden. Het is zeker geen eenrichtingverkeer zo vinden de leden van de werkgroep politiek. Wij willen ook graag leren van de politiek waarom ze tot bepaalde inzichten zijn gekomen. Daar kunnen wij in ons werk ook ons voordeel mee doen. Het eerste kennismakingsgesprek zal op 15 april plaats vinden in het FNV vakbondshuis. Alle raadsleden en met name de fractiespecialisten zijn uitgenodigd."

Artikel delen:
Reacties 4
  1. 😀 Mijjn FNV…hoop en verwacht dat ze wat in de melk te brokkelen hebben. Misschien kan of de gemeente of de FNV een feedback op het onvolprezen WeblogZwolle plaatsen?

  2. Ik vind dit een gaaf initiatief van de FNV, wat voor ons allen zomaar van grote strategische waarde zou kunnen blijken te zijn. Denkend aan ‘de werkvloer’, er zijn nogal wat vierkante kilometers kantoorwerkvloer die alleen in kantoortijden in gebruik zijn.

    Als je er bij stil staat is dat nogal een verkwisting. Al die mega gebouwen, leeg en ongebruikt, ’t grootste deel van de tijd.
    Als FNV gaat helpen de toekomst slimmer en mooier te maken, ga ik me aanmelden.

Reageer