Naam Waterschap wordt Drents Overijsselse Delta

Zwolle – De stuurgroep, bestaande uit de dagelijkse besturen van waterschap Groot Salland en waterschap Reest en Wieden, hebben besloten dat het nieuw te vormen waterschap na 1 januari 2016 waterschap Drents Overijsselse Delta heet. De beoogde fusie moet nog worden goedgekeurd door de provincies Overijssel en Drenthe.

De stuurgroep meent dat deze naam het hele gebied van beide huidige waterschappen goed weergeeft, past bij deze tijd, herkenbaar is voor de inwoners, een sterke en moderne uitstraling heeft en dat de toevoeging Delta goed aansluit bij namen van andere waterschappen in Nederland, die ook Delta in hun naam voeren. In totaal zijn er 402 namen ingediend door inwoners, bestuurders en medewerkers. Op 15 maart sloot de inzendtermijn voor de naam van het nieuwe waterschap. De naam moet reglementair voor 1 mei 2015 door de provincies zijn vastgesteld. Lauk Bouhuijzen uit Raalte is de bedenker van de nieuwe naam. Hij ontvangt hiervoor binnenkort een cadeau.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Betekent die fusie dat we binnenkort wéér naar de stembus moeten?
  We hebben net al voor het waterschap gestemd, maar in de kieswijzer die ik deed zaten alleen West-Overijsselse zaken.

 2. Hallo Arianne, je kon alleen over West-Overijsselse zaken stemmen omdat je schijnbaar in het beheersgebied van Waterschap Groot Salland woont. Wanneer de volgende verkiezingen zijn, weet ik niet uit mijn hoofd. Gaat nog wel ff duren….er is bij beide fusiepartners (WGS en R&W) een AlgemeenBestuur en een DagelijksBestuur gevormd. Deze besturen t/m 31 december. Per 1 januari 2016 zal, uit de besturen van de fusiepartners, een DB en AB voor Drents Overijsselse Delta worden gekozen.

  Wellicht weet het bureau communicatie van WGS hoe lang het normaliter duurt voor er weer verkiezingen zijn?

  Het meest belangrijk, op het moment, lijjkt de vestigingsplaats van Drents Overijsselse Delta.

  Zal Meppel of Zwolle worden.

 3. Op naar 1 waterschap voor heel Nederland als onderdeel van Rijkswaterstaat en dus gewoon aangestuurd vanuit de 2e kamer. Weg met de waterschapsverkiezingen!

 4. Een besluit over een fusie tussen Drentse en Overijsselse waterschappen is uitgesteld vanwege onvrede bij Statenleden in Drenthe. Provinciale Staten in Drenthe wilden woensdag geen besluit nemen omdat banen naar Zwolle zouden gaan.

Reageer