Coffeeshop The New Balance mag blijven

Zwolle – Coffeeshop The New Balance bestaat al dertig jaar op het adres aan de Derde Bredehoek (tussen de Thorbeckegracht en de Friesewal) en sinds 1996 huist de zaak in een pand dat van de gemeente gehuurd wordt. De shop werd verrast door het plan van de komst van 300 sociale huurwoningen in de stad en dacht dat de gemeente de coffeshop ging verkopen. In Zwolle mogen er vijf coffeshops zijn. Er zijn er nu vier. The New Balance wordt dagelijks door 200 à 300 klanten bezocht.

Reden voor The New Balance, waar 17 personeelsleden bang zijn om hun baan te verliezen, om een brandbrief naar de gemeente Zwolle te schrijven. “Bij de overweging om tot verkoop van dit pand over te gaan, lijkt geen rekening te zijn gehouden met de impact daarvan door de aanwezigheid van een coffeeshop. Voor een coffeeshop en de (her)huisvesting daarvan, gelden op basis van het huidige drugsbeleid namelijk strikte regels. Als de verkoop uiteindelijk doorgaat en er niet tijdig een nieuwe geschikte locatie beschikbaar is binnen de gemeente, betekent verkoop indirect bedrijfsbeëindiging.” Er is inmiddels een gesprek geweest met New Balance en de verantwoordelijke wethouder, en is er door de gemeenteraad besloten de locatie Derde Bredehoek uit de plannen voor sociale woningbouw te halen. De eigemaar: "Wij wijten de commotie aan een misverstand tussen de afdeling vastgoed en de afdeling juridische zaken. Vastgoed heeft zich niet gerealiseerd dat er een coffeeshop in het betreffende pand zit en dat je die niet zomaar verplaatst. Vanaf het moment dat wij gereageerd hebben op de mededeling van verkoop van ons pand zijn bij de gemeente Zwolle de alarmbelletjes gaan rinkelen en is er direct actie ondernomen om de coffeeshop te kunnen handhaven. Er is in Zwolle geen sprake van dat de gemeente van haar shops af wil.”

Artikel delen:
Reacties 5
 1. 🙂 En dat ze er nog dertig jaar mogen zitten.De manier waarop daar het bedrijf/de winkel daar staat met alle verplichtingen die opgelegd zijn uit gemeente en overheids belang,worden absoluut STRIKT nageleefd,dusszz van mij voor al het personeel en leiding CHAPEAU,das dik maar ook DIK verdient.

  afz. EEN AL JARENLANGE VASTE KLANT
  JOHN


  ⚠️ Meld

 2. Alleen het automobilisten van en naar Balance mag zich wel eens aan de verkeersregels houden want die vallen echt op door hard en slordig rij gedrag.


  ⚠️ Meld

 3. Derde Bredehoek nr 1 zwolle. beetje lastig vinden.
  was altijd een zwaare groene duer (ben er al 10 jaar niet geweest)

  zit een straat naast de pomp. (zit die er nog wel?)  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.