PEC Zwolle treft FC Groningen in bekerfinale

Zwolle – PEC Zwolle treft op 3 mei 2015 FC Groningen in de KNVB bekerfinale. Groningen won woensdagavond met 3-0 van Excelsior. PEC Zwolle is in De Kuip de thuisspelende ploeg.

FC Groningen kwam deze avond niet bijzonder in de problemen tegen de Rotterdammers. Via Hateboer, Rusnak en Chery kwamen de groen- witten op 3-0. Excelsior probeerde in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog een doelpunt te forceren, maar dat lukte niet meer. FC Groningen stond eerder in de finale van de KNVB Beker. In 1989 verloor het toen met 4-1 kansloos tegen PSV. Hennie Meijer scoorde toen voor de Noorderlingen. FC Groningen voorzitter Hans Nijland treft tijdens de bekerfinale zoon en PEC Zwolle spits Stef Nijland.

Artikel delen:
Reacties 48
 1. @Bron:
  Alleen file rijden voor de PEC-colonne.
  De supporters van Groningen zullen niet langs Zwolle rijden, maar A7 tot Joure, A6 via Emmeloord-Almere, A1, A9 of A10 (zuidkant Amsterdam) en dan over de A4 via Den Haag en Delft naar Rotterdam.


  ⚠️ Meld

 2. we zijn idd de thuisspelende ploeg dus zullen dezelfde kant van het stadion hebben.

  @zuidski.1 we spelen dan niet 1 wedstrijd maar zijn volgens mij rechtstreeks geplaatst voor de poulefase.


  ⚠️ Meld

 3. @Marion, het iis nu juist een aantal jaren al een goede traditie geworden de bekerfinale in de Kuip te laten spelen. Alleen dat ene jaar waarin Feyenoord en Ajax in de finale stonden moest de KNVB op verzoek van de Amsterdammers zo nodig de wedstrijd in twee finales doen! >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 4. @Sloalippe de derde,

  De link verwijst naar het systeem van kwalificatie voor het seizoen 2014 – 2015. Het nieuwe systeem is via de site van de uefa nog niet te vinden, maar komt neer op de link die marco_z plaats


  ⚠️ Meld

 5. Ik geef me gewonnen, we gaan “gewoon” naar de Kuip en halen wederom die beker op!
  Ik zat zomaar ineens te denken, wat een volksverhuizing voor iedereen, laten we elkaar wat “minder reis kilometers” gunnen en denken praktisch! Maar dat werkt dus niet zo, haha.
  Ik ben trouwens fervent supporter en heb al jarenlang (ook in mindere tijden) een seizoenskaart.  ⚠️ Meld

 6. Ik zat zomaar ineens te denken, wat een volksverhuizing voor iedereen, laten we elkaar wat “minder reis kilometers” gunnen

  Eerlijk gezegd was vorig jaar voor mij de reis met al die bussen ook een hoogtepunt, dus de reis mag van mij wel 4 uur duren enkele reis 😉


  ⚠️ Meld

 7. Zo gek was het niet bedacht, Marion. In 1977 stond PEC ook in de finale. Toen nog als eerste divisieclub. Tegen FC Twente. Beide clubs hebben toen verzocht om een stadion dichterbij dan Rotterdam. Dat werd de Goffert in Nijmegen. Vorig jaar stonden hier nog leuke filmpjes van bij een artikel.
  Maar nu natuurlijk naar De Kuip!:)


  ⚠️ Meld

 8. De Goffert is natuurlijk ook nooit een heel gek stadion geweest…wel lullig dat ie vast (weet jij wel, Dame) niet heel vaak vol heeft gezeten.


  ⚠️ Meld

 9. Gaat het hier ook nog over de gewezen tegenstander in de 1/2 finale?

  pfff het neemt daar ernstige vormen aan:

  -Waarschijnlijk nog 3 punt in mindering
  -Hoofdsponsor trekt zich helemaal terug
  -Munsterman heeft nog meer schade achtergelaten, zoals een overeenkomst met trainert Alf S. op eigen houtje aan te gaan. Ook nog wel voor een x aantal seizoenen
  -RTV Twente….blijkt dus gewoon ook écht te bestaan….zou de stekker eruit moeten trekken en alle medewerkers zouden op de keien worden gemikt


  ⚠️ Meld

 10. Ik ben er nog nooit naar een voetbalwedstrijd geweest, Dick. De Goffert is ook te klein. Volgens Wiki 12.500 plaatsen. Volgens mij wel regelmatig uitverkocht, behalve in het laatste eredivisieseizoen.
  De historie is niet zo fraai. Het stadion is voor de oorlog als werkverschaffingsproject gebouwd. Het regiem was zo zwaar dat het stadion (en park) de bijnaam “Bloedkuul” heeft.


  ⚠️ Meld

 11. Ok, dacht dat de capaciteit hoger lag. ERNSTIG ZEG: werkverschaffingsproject/bloedkuil …De Opdat we niet Vergeten-tijd komt er weer aan. Zo hoorde ik gister trouwens wat op Radio 1 over de verschrikkingen in Amersfoort: pfff kouwe rillingen!

  Maar probeer weer even on-topic te komen: Kanjers PEC! we zijn hier nogal druk bezig toch wat kaarten te regelen voor 3 mei. Vanavond zou PEC overigens met nieuws komen.  ⚠️ Meld

 12. Nieuws over de kaartverkoop. Verwacht je een transfer dan?

  Bijvoorbeeld zoals Marcel Brands, net ook gewoon in het Sportjournaal uitsprak “Menphis is niet te houden”.


  ⚠️ Meld

 13. Als Menphis morgen maar gewoon ff niet uitblinkt, wie weet kan PEC dan (net als thuis) stunten tegen de ploeg die morgen ook gewoon kampioen kan worden.


  ⚠️ Meld

 14. PEC heeft belangstelling voor egel Job van der Linden, zou toch mooi zijn.
  En over Twente gesproken, de slechtnieuwsshow kan wat mij betreft niet lang genoeg duren. En hoop dat we nog iets meer dan 17.500 kaarten krijgen als dat nodig is.


  ⚠️ Meld

 15. Ik heb altijd sympathie gehad voor FC Twente, ook al omdat ze de hegemonie van de drie grote clubs wisten te doorbreken. Ze zijn de laatste jaren stom bezig. Munsterman eerst de held, maar heeft kennelijk te weinig tegengas ontvangen. Bij RTV Oost las ik vandaag een reeks negatieve berichten over Twente. Naast wat Dick al noemde ook een oud-commissaris en erelid die een paar geleden met ruzie is vertrokken, die er nu nooit meer komt en die met notulen in de hand kan bewijzen dat hij dit echec heeft voorspeld. De hoofdsponsor kapt niet vanwege de slechte resultaten, maar omdat ze voorgelogen zijn over de cijfers. En dan natuurlijk die idiote stenengooiers. Enschede betreurt het, maar probeert zich er onderuit te draaien door te wijzen naar het goede vooroverleg met PEC en Twente.
  PEC heeft in ieder geval gewonnen, dat is het belangrijkste. Op naar de Kuip.:)


  ⚠️ Meld

 16. Dat laatste is zeker waar en fantastisch! Over die commissaris gesproken, je ziet wel vaker dat mensen uit rancune ineens wel met de waarheid komen, en tijdens hun functie hun mond houden, nu wordt het alleen maar erger voor Twente, al vind ik het zelf niet erg.


  ⚠️ Meld

 17. Ik vind het wel sneu. Een mooi stadion, overgroot deel van de supporters gewoon vriendelijke Tukkers, een prima voetbalclub die in een paar jaar tijd naar de afgrond gaat. Het ene slecht-nieuwsbericht duikelt over het andere. De gemeente wil ze (terecht) houden aan de terugbetaling van de lening, TV Twente moet stoppen na de uitzending over 50 jaar FC Twente, de hele RvC is boos, Munsterman blijkt Schreuder 8 ton salaris voor dit seizoen te hebben toegezegd en nog meer informatie verborgen gehouden te hebben etcetc. Die commissarissen hebben natuurlijk zitten slapen en worden nu bang, want hoofdelijk aansprakelijk. Het blijkt maar weer eens dat het gevaarlijk is om iemand (Munsterman) de status van Heilige te geven. Hoewel ik vertrouwen heb in het PEC-bestuur en achter de garantiesteling sta, ben ik ook blij met Elrey die in ieder geval zijn cluppie kritisch blijft volgen, waarmee hij eraan bijdraagt dat we in Zwolle niet verblind raken door het sportieve succes. Juist nu het goed gaat, is het van belang orde op zaken te stellen.


  ⚠️ Meld

 18. @Dame

  Dank voor de mooie woorden.

  FC Groningen goed voorbeeld voor transparantie richting achterban. Niet alleen qua jaarverslag, maar ook qua opbouw prijs bekerkaartje:

  “Prijs
  De prijs voor het bijwonen van de bekerfinale ?? inclusief vervoer ?? is ?? 59,55. Deze prijs is opgebouwd uit de volgende elementen:

  -Toegangskaart ?? 19,80 (vastgesteld door de KNVB)
  -Busvervoer ?? 29,75 (vastgesteld door vervoerspartner Arriva)
  -Veiligheidskosten ?? 5,– (vastgesteld door FC Groningen)
  -Handelingskosten ?? 3,– (vastgesteld door FC Groningen)
  -Verzekeringskosten ?? 2,– (vastgesteld door FC Groningen)”

  Noar Veur’n!  ⚠️ Meld

 19. Graag gedaan, Elrey, want naar mijn mening verdient elke club mensen die ze vanuit welgezindheid kritisch volgen. Op het pollog zou ik de kreet ‘checks and balances’ hebben laten vallen. Dat is niet alleen gezond in onze staatsinrichting, maar ook in het klein bij verenigingen e.d.
  Daarnaast gaat het leven van een ‘luis in de pels’ niet over rozen, zoals hier uit een paar reacties al bleek. Ik bewonder je moed en doorzettingsvermogen. Dat staat los van het feit dat ikzelf nog steeds vertrouwen heb in het PEC-bestuur en de gemeenteraad. Het is altijd goed dat besturen weten dat ze kritisch gevolgd worden. Liever vooraf dan achteraf zeggen “zei ik het niet” (zoals Oude Vrielink van Twente).
  Overigens is Groningen wel transparanter over de prijzen van de kaartjes (en jaarverslag c.a.), maar ook ?? 3,05 duurder….:)


  ⚠️ Meld

 20. Geweldig nieuws :Online is het uitverkocht….vandaag gaan de laatste 1.500 kaarten van de hand in het supportershome van 12-16 uur……Zwolle leeft, trots op mijn club…..Op naar het mooiste stadion van ons land…..De Kuip….here we go again…:D:D:D


  ⚠️ Meld

 21. @Japser Dit staat op de site van FC Groningen:

  De prijs voor de autocombiregeling is ?? 50,- per kaart. Het KNVB-deel hierin bedraagt ?? 33,- voor de toegangskaart. Voor de handling, veiligheid, verzekering en de parkeerkosten wordt door FC Groningen ?? 17,- per kaart in rekening gebracht.

  Misschien dat de kaartjes duurder zijn, omdat het extra werk kost wat veiligheid e.d. betreft.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.