Brassband David bestaat 120 jaar

Zwolle – Dit jaar bestaat Brassband David 120 jaar. Dit wordt op 24 april gevierd met een spannend concert. Het concert begint om 19.45 uur aan de Trawlerweg 19, het pand van voormalig installatie bedrijf Paul van Vilsteren, te Zwolle. Naast de première van de B band wordt ook het boek van Frits Volkers over de historie van David officieel gepresenteerd. De A Band zoekt de creatieve samenwerking op met de Zwolse Soulformatie Soular Flare om de avond feestelijk af te sluiten. Kaarten kosten 5 euro en zijn te reserveren via contact@brassbanddavid.nl. De koffie is gratis

flyer_david.jpg

De brassband bestaat dit jaar 120 jaar en dit willen ze niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Onze erevoorzitter Frits Volkers, heeft de historie van David in een mooi boek samengevat. Boeiende verhalen uit de geschiedenis van David heeft hij verzameld, geordend en toegankelijk beschreven. Dit boek gaat men officieel lanceren en aan het publiek presenteren. Daarnaast is er nog een primeur. Het hernieuwde B-orkest gaat voor het eerst optreden. Er is hard geoefend op mooie aansprekende muziek. Vol jeugdig enthousiasme en een beetje zenuwen gaan ze van zich laten horen. Zo komen heden en verleden bij elkaar.

Brassband David ontwikkelt zich steeds meer tot cultureel ambassadeur van de gemeente Zwolle. Dit doen ze door samen te werken met interessante muzikale gasten en door op spannende locaties concerten te geven. De formatie Soular Flare is een bekende band uit het Zwolse muziekcircuit. Zij spelen herkenbare soulmuziek die iedereen aanspreekt. "We zijn bijzonder trots dat op het concert samen met ons willen spelen".

Het concert houden we in het pand van het voormalige installatiebedrijf Paul van Vilsteren aan de Trawlerweg 19 op het industrieterrein van Westenholte. Dit prachtige pand, met kenmerkende blauwe voorgevel, is een spannende en onverwachte concertlocatie. Ze zijn geïnspireerd geraakt door de koperen buizen waarmee bij dit voormalige installatiebedrijf veel gewerkt is. Deze koperen buizen vinden we weer terug in de buizen van de instrumenten van de brassband.

Het concert begint om 19.45 uur aan de Trawlerweg 19 te Zwolle. Kaarten kosten 5 euro inclusief een kopje koffie. Reserveren kan via contact@brassbanddavid.nl

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.