Wkc Zwolle Zuid in teken van veiligheid

Zwolle – Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is een feit voor winkelcentrum Zwolle Zuid. Dat beloven de betrokken partijen elkaar in een convenant, dat op zaterdag 11 april 2015 om 14.00 uur in bijzijn van de Burgemeester van Zwolle, Henk Jan Meijer, ter plaatse wordt ondertekend. Aansluitend ontvangen de samenwerkende partners het certificaat behorende bij het KVO. Het KVO is een landelijk gestructureerde aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen.

Ook in Winkelcentrum Zwolle Zuid heeft vrijwel elke ondernemer er in mindere of meerdere mate mee te maken: diefstal, inbraken of overlast. Het is een gemeenschappelijk probleem waar alleen iets aan gedaan kan worden wanneer er goed wordt samengewerkt. Met de ondertekening van de verklaring spreken de partners de intentie uit om de criminaliteit en onveiligheid in winkelcentrum Zwolle Zuid gezamenlijk aan te pakken. Met het KVO-project hopen gemeente en partners dan ook het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid in het winkelcentrum te verbeteren.

Naast de KVO ondertekening en in het verlengde van de veiligheid in het centrum, vinden de ondernemers het tevens van belang dat de mensen thuis ook veilig(er) kunnen wonen. Hiertoe wordt in Winkelcentrum Zwolle Zuid in samenwerking met gemeente, politie, brandweer en een groot aantal andere partijen op zaterdag 11 april tussen 12.00 en 16.00 uur een Veiligheidsmarkt georganiseerd. Tijdens deze markt kunnen consumenten zich optimaal laten informeren op welke manier zij het thuis ook veiliger kunnen maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Wkc Zwolle Zuid in teken van veiligheid”

  1. Waar is oom agent die zien we maar zelden hier in het wkc zuid.Er wordt hier nog altijd gefietst en de fietsen blokkeren ook nog eens de ingang van de appartementen in het centrum.Heel af en toe zie ik een agent op de motor door het centrum maar dan stappen alle fietsers vlot af .Een permanente surveilance van een wijkagent zou gewenst zijn hier in het centrum

  2. Niet alleen in Zuid, ook in de aalanden, holtenbroek, binnenstad. Overal hebben we een agent nodig om het fietsende tuig en andere overtredingen tegen te gaan.

  3. Kom graag in het winkelcentrum, maar ben steeds verbaasd dat fietsers daar fietsen. Mijn dochters van 9 en 7 moeten wel afstappen en snappen niet dat grote mensen het wel doen..

  4. @JO, heb al meerdere keren tegen de agenten gezegd en bij de politie bureau dat ook aangegeven speciaal daarvoor mijn tijd vrij gemaakt, maar politie kan daar niet elke dag van 8-18 gaan staan…
    Dit is de verantwoordelijkheid van de ouders en die volwassene mensen die dat doen, ja die hebben schijt aan de regels en ze negeren gewoon de borden die daar staan…
    Laatst kreeg mijn buurvrouw daar ook ruzie, zij spraak een vrouw aan die op dat moment fietste langs de action winkel en kreeg grote bek van de fietsster terug: Je bent geen agent dus loop gewoon door en zeur niet… Dat is wat er tegenwoordig gebeurt als je mensen op hun gedraag aanspreekt…

  5. Ik zou zeggen, camcorder opname in het Winkelcentrum maken van een uur en op youtube zetten! Of aan de politie overhandigen zodat ze zich bewust zijn van bovenstaande verhalen.

  6. @Jansen
    Dat vind ik wel een goed plan eigenlijk, als de politie er geen tijd voor heeft dan helpen de burgers de hermandad.

Reacties zijn gesloten.