Politie zoekt getuigen diefstal fiets Zwarteweg

Zwolle – Een 16-jarige Zwollenaar deed op donderdag 2 april aangifte van mishandeling en diefstal van zijn fiets. De jongen fietste in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart rond 04.30 uur over de Zwarteweg toen hij, ter hoogte van de basisschool ‘De Ichtus’ van achteren werd aangevallen door een aantal onbekende jongens.

politie_logo_4.jpg  

Eén van deze passerende jongens gaf hem een duw tegen zijn schouder waardoor hij ten val kwam. Hierna stond het slachtoffer weer op, werd duizelig en verloor het bewustzijn. Naar eigen zeggen heeft de jongen ca. vijf kwartier bewusteloos in het gras gelegen. Toen hij weer bijkwam was zijn fiets, een lichtgroene Gazelle herenfiets, gestolen.De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben van de aanval, het slachtoffer tussen 04.30 en 05.45 op de Zwarteweg hebben zien liggen of weten waar zijn fiets is gebleven worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Lezende “toen hij […] van achteren werd aangevallen door een aantal onbekende jongens.” Al fietsende dus begrijp ik uit het bericht.
  Ik geloof er eerlijk gezegd ook gene ene snars van.  ⚠️ Meld

 2. Ik wil niet zomaar iemands verhaal in twijfel trekken als ik er niet bij geweest ben, maar als de politie zelfs kreten gebruikt als ‘naar eigen zeggen’ dan voelt het allemaal wel een beetje raar… En op 2 april pas aangifte doen van een dergelijk zwaar voorval anderhalve week eerder, maakt het verhaal er niet veel beter op.


  ⚠️ Meld

 3. Och, nouja. Laten we ’t hierbij laten; Een 16 jarig guppie viel om 04.30u in de nacht van de fiets, al dan niet daartoe aangespoord door christelijke chinezen, of chinese christenen.

  Wel sneu dat z’n fiets pleite was toen ‘ie wakker werd.

  Ik sluit de bemoeienissen van buitenaardse wezens hierbij niet uit.
  En ik kan me ook vergissen. Wie de ware toedracht weet; vertel!  ⚠️ Meld

 4. Bij mij gaan er ook wat alarmbelletjes rinkelen. Misschien mag hij niet drinken van zijn strenge ouders en is hij met zijn zatte kop zijn fiets kwijt geraakt? Ter hoogte van de Ichtus is ook helemaal geen plek om iemand te beroven, je staat daar vol in het zicht.

  Je leest ook wel eens verhalen dat een kind met deo en een aansteker is belaagd. Heel vaak blijkt dan later dat hij zelf fikkie zak te steken en het mis ging, maar dat niet durfde te zeggen.

  Maar misschien is het ook wel gebeurd…

  P.S. 16 jaar en half ’s 5 ochtends? Is dat voor een krantenwijk of wat anders?  ⚠️ Meld

 5. Ah, er is weer eens een pubertje ten prooi gevallen aan dat rondreizende groepje aanvallers dat hakenkruisen in mensen kerft, meisjes in busjes trekken en verkrachten en vuur in het gezicht spuiten.

  Oftewel: ik geloof er geen reet van. Te vaag verhaal, onlogische locatie en een ouwe Gazelle stelen is ook een stuk makkelijker te doen denk ik dan iemand van zijn fiets te meppen met een overmacht.

  Waarschijnlijk was het joch te laat thuis (hoewel, half vijf op een doordeweekse dag is al achterlijk laat, hopelijk geeft dit incident de ouders wat om over na te denken) en was dit de beste lulsmoes die hij kon verzinnen, dronken van zijn hormoontjes.


  ⚠️ Meld

 6. Nou, ik vind het geen vaag verhaal. Ik hoop dat hij zijn fiets terug krijgt en dat die jongens worden gepakt maar de kans is klein.

  En iedereen die hier en negatieve reactie geeft, zou precies hetzelfde doen wat die jongen heeft gedaan. Ik vind het jammer dat dan toch mensen zo reageren.
  Ik weet niet hoelang het duurt voordat er een aangifte op internet word geplaatst maar dat is niet van de ene dag op de andere dag. 🙁

  Hij kan wel dronken/aangeschoten zijn geweest maar dat is geen verwijt dat hij niet mocht drinken van zijn ouders  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.