Strikwerda verlengt bij Landstede Volleybal

Zwolle – Landstede Volleybal heeft het contract met hoofdcoach Redbad Strikwerda met een jaar verlengd. De coach en een afvaardiging van het bestuur van Stichting Topsportteams Zwolle hebben een goede evaluatie gehad over de afgelopen seizoenen en de conclusie is dat ze samen fris genoeg zijn om het komende seizoen samen te blijven werken. Naast Strikwerda blijft ook assistent Thijs van Noorden aan de club verbonden.

 

“Ik heb een zeer goede werkplek. Op clubniveau in Nederland zelfs de beste plek”, zegt Strikwerda, die bezig is aan zijn derde seizoen in Zwolse dienst. Met Landstede Volleybal werd hij in zijn eerste jaar meteen landskampioen. In het seizoen 2013-2014 won hij nationaal alle prijzen en ook in het huidige seizoen ligt de succescoach met zijn sterk verjongde ploeg op koers. De supercup en de beker staan in Zwolle alweer in de prijzenkast en woensdagavond plaatste Landstede Volleybal zich ten koste van Wenters Sports Orion als eerste voor de finale van de play-offs om de landstitel. “Ondanks het feit dat de ploeg afgelopen zomer flink is veranderd presteren we prima. We hebben er al een boel uit kunnen halen.”

Net als met Strikwerda is Landstede Volleybal ook met assistent-coach Thijs van Noorden tot overeenstemming gekomen over een nieuw contract. “Dat is een duidelijke keuze, die prima past in het concept van Landstede”, stelt Redbad Strikwerda. “Wij streven er naar om jonge spelers beter te maken en naar een hoger niveau te tillen. In dat plaatje past Thijs uitstekend.” Het trainersduo zal komend seizoen een nog nadrukkelijkere rol krijgen in de volleybalopleiding van het Centre for Sports & Education in Zwolle. “Naast de meisjeslijn op het CSE wordt, in samenwerking met de Nevobo, sterk ingezet op de ontwikkeling van jongensvolleybal”, vertelt Edwin van den Broeke, manager Landstede Volleybal. “Zwolle moet een ‘trekpleister’ worden voor jongens-/mannenvolleybal waarvan de gehele regio in ruimste zin van het woord kan profiteren.”
Artikel delen:
Reacties 4
 1. Volleybal in Zwolleywood: daar komt toch al jaren best heel veel volk op af? Goeie prestaties toch ook?

  Waarom lees ik dan nooit reacties op Landstede-volleybal maar ook op Landstede-basketbal nieuws, op het onvolprezen WeblogZwolle?


  ⚠️ Meld

 2. 1200 man bij de aanstaande finale-wedstrijden. Dus zo gek is het niet om daar ook eens te kijken. Misschien ook finale Landstede – Groningen!


  ⚠️ Meld

 3. @Dick: omdat volleybal mondiaal een B-sport is en basketbal in Nederland een B-sport.
  En 1200 man publiek in zo’n dubieus gesubsidieerde accommodatie is grappig, bij een beetje wedstrijd in het amateurvoetbal staan er minimaal 2 x zoveel langs de lijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.