Eerste paal ‘Mijn Woonsmaak’ in Stadshagen

Zwolle – Op vrijdag 10 april slaat wethouder R. de Heer de eerste paal van het nieuwbouwproject  Mijn Woonsmaak in Vrij Werkeren (Stadshagen). Heutink Ontwikkeling en Bouw realiseert het project Mijn Woonsmaak in het jongste uitbreidingsgebied van Stadshagen Vrij Werkeren.  Het project omvat 43 woningen, waarvan 32 goedkope rijwoningen met een koopsom van € 160.000,– v.o.n. 

 

mijn_woonsmaak_impressie_klein.jpg 

 

Het project van Heutink kwam als winnend ontwerp naar voren tijdens het woonevenement in het Cultuurhuis in 2014. Meer dan 500 bezoekers kozen hun favoriete ontwerp uit circa twintig ontwerpen voor woningen tot maximaal € 160.000,–. In het project Mijn Woonsmaak staat inbreng van kopers centraal. Variatie en keuzevrijheid is hier het motto. Voor het plan zijn door architect Jaap Hoekstra drie verschillende gevels ontworpen. Naast de keuze uit gevels kan de koper kiezen uit diverse indelingsmogelijkheden. Deze grote keuzevrijheid maakt de woningen erg populair. Alle woningen zijn binnen korte tijd verkocht.

De woningen in het project Mijn Woonsmaak zijn zeer energiezuinig ontworpen en voldoen aan de meest recente eisen. Er wordt hoogwaardig isolatiemateriaal toegepast. Daarnaast worden de woningen voorzien van een zeer zuinige CV – ketel in combinatie met vloerverwarming. 

 

Ook wordt er gebruik gemaakt van elektriciteit uit zonne-energie. Op het dak worden zonnepalen aangebracht. Deze panelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. De duurzaam te bouwen woningen van het project Mijn Woonsmaak besparen dan ook niet alleen het milieu, maar leveren ook een aanzienlijke besparing op het energiegebruik.

 

Een autovrij hof vormt het hart van het project. Hier komen bloeiende bomen en een centraal gesitueerde zitgelegenheid. In de buurt komt ook een groen parkje met een speelvoorzieningen en een waterspeelplaats. Kortom, Vrij Werkeren wordt een buurt met veel groen. Een heerlijke buurt om in te wonen!

 

Meer informatie over het plan is ook te vinden via www.mijnwoonsmaak.nl

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Wat de mensen echt willen wordt al heel lang niet meer gebouwd.
  Dat is namelijk een 2 onder 1 kap woning met garage. Was vroeger gewoon betaalbaar voor jan modaal.
  Nu is het alleen maar prefab vinex troep

 2. @Beestje,
  “Wat mensen echt willen is een 2 onder 1 kapwoning met garage”??
  Ik denk dat dat iets is wat JIJ vooral graag wilt, maar niet kan betalen 😉

  Gezien bovenstaande reactie is het toch opmerkelijk te noemen dat er geloot moest worden doordat er zoveel interesse in was. En de woningen zijn inmiddels allemaal verkocht….en dat terwijl we amper uit de crisis zijn.

  Misschien is jullie mening over het project niet helemaal representatief voor wat de koper daadwerkelijk interessant vindt?! 🙂

 3. Weinig smaak moet ik zeggen, of iedereen dezelfde smaak blijkbaar! Vinex met keus uit maar liefst 3 verschillende gevels…..poeh!

Reageer