Veel animo voor Zwemfeest Dieze

Zaterdag werd voor de wijk Diezerpoort de start van het project ‘Samen Gezond!’ ingeluid met een zwemfeest voor jongeren tot 12 jaar en hun ouders in het AA-bad. Er waren verschillende programma’s waaronder babyzwemmen, peuterzwemmen en zwemles voor kinderen zonder zwemdiploma. Daarnaast was er voor de kinderen uit Diezerpoort met een zwemdiploma (vanaf 6 jaar) onder andere snorkelen, aquajoggen, vrij zwemmen, waterbasketbal en discozwemmen. De animo was groot te noemen. Er waren maar liefst rond de 100 deelnemers.

Met het project ‘Samen Gezond!’ willen de samenwerkende partijen in opdracht van de gemeente Zwolle overgewicht bij kinderen voorkomen onder andere door advies en voorlichting over leefstijl en het stimuleren van meer bewegen en sport. De officiële start van het project was afgelopen donderdag met een bezoek van Paul Rosenmöller aan Zwolle en een symposium op Windesheim. Het zwemfeest is een initiatief van Brede School Het Wonderwoud, SportService Zwolle, Travers en GGD Regio IJssel-Vecht.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Tja Sanne ik denk dat je beter naar een ander zwembad kan uitwijken. Bijvoorbeeld Raalte of Nunspeet. Tenminste als je het in de buurt van Zwolle zoekt. Ook de scheg in Deventer kan ik je aanraden.


    Maak melding

Reageer