PSV – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Vrijdagavond speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd tegen PSV. De ploeg van trainer/coach Ron Jans trapt om 20.00 uur af in het Phillips stadion in Eindhoven. Op dit moment staat PEC Zwolle op een zesde positie in de Eredivisie met 46 punten uit 29 wedstrijden. De Eindhovenaren staan op de eerste plek met 73 punten uit 29 wedstrijden.

psv-peczwolle.jpg 

De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd een mooie avond voor de Blauwvingers. Het versloeg PSV met 3-1 in het eigen IJsseldelta stadion. Vroeg in de wedstrijd kreeg PEC Zwolle een grote kans om de score te openen. Wanneer er slecht uitverdedigd werd aan de kant van PSV, stond Jody Lukoki oog-in-oog met doelman Jeroen Zoet. De doelman pakte het schot van de Zwollenaar echter knap. Nog geen twee minuten later heeft Jesper Drost de bal voor het inkoppen. Hij probeert het met een diagonale kopbal, maar de inzet ging net over het doel. In de 31e minuut raakte Joost Broerse de bal met de hand in het strafschopgebied waardoor PSV een strafschop kreeg. Deze buitenkans werd benut door Luuk de Jong (0-1). Nog voor rust weet de thuisploeg de gelijkmaker te maken. Drost produceert een zwabberschot die Zoet niet kan keren (1-1).

In de 65e minuut mag Broerse aanleggen voor een vrije trap. Hij krult de bal prachtig achter Zoet in het doel (2-1). In de 81e minuut lijkt het erop dat de uitploeg gelijk maakte. Na een voorzet knikt De Jong de bal achter Warner Hahn, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later beslist PEC Zwolle de partij. Na goed doorzetten belandt de bal voor de voeten van Ben Rienstra. Met een prachtige lob verschalkt hij doelman Zoet (3-1). 

De vorige twee edities in Eindhoven leverde PEC Zwolle verdienstelijke resultaten op. Vorig seizoen speelden de ploegen met 1-1 gelijk, terwijl de Blauwvingers in de jaargang daarvoor een knappe 1-3 overwinning boekte in Brabant.  Vrijdagavond ziet Stef Nijland bekenden terug in Eindhoven. Tussen 2008 en 2013 kwam de spits uit voor de ploeg uit Noord-Brabant. In 18 wedstrijden kwam hij tot één doelpunt. De wedstrijd van aanstaande vrijdag staat onder leiding van arbiter Kuipers. Hij wordt bijgestaan door de heren Zeinstra, Van Roekel en Lindhout. PEC Zwolle wordt in Eindhoven door ruim 180 supporters aangemoedigd! Ben je niet in Eindhoven? Volg de wedstrijd rechtstreeks via Twitter en FOX Sports. 

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Tobster 2-2
  JJR 6-2
  Mike70 4-0
  br 0-1
  ja-tja 2-1 psv kampioen … maar wij de beker
  drama 2-3 ABON! hattrick van Necid
  joppuh Ik denk 2-0
  japser 3-0 psv wil het afmaken

 2. Tobster 2-2
  JJR 6-2
  Mike70 4-0
  br 0-1
  ja-tja 2-1 psv kampioen … maar wij de beker
  drama 2-3 ABON! hattrick van Necid
  joppuh Ik denk 2-0
  japser 3-0 psv wil het afmaken
  Hennie 0-0

 3. Het tempo lag dinsdag zo laag dat het met die vermoeidheid wel meevalt. Daarnaast is 3 dagen rust meer dan voldoende voor professionele sporters.

 4. PSV-PEC

  Tobster 2-2
  JJR 6-2
  Mike70 4-0
  br 0-1
  ja-tja 2-1 psv kampioen … maar wij de beker
  drama 2-3 ABON! hattrick van Necid
  joppuh Ik denk 2-0
  japser 3-0 psv wil het afmaken
  Hennie 0-0
  Trotse Z. 5-0
  ed 3-0
  enikdan 3-1
  Marion 4-0
  dick 4-1 NU REPORTAGE OP NOS

 5. Gloeilampies; tot nu toe is ut gewoon Pisvee tegen een zich makkelijk staand houdend PEC Zwolle. Wel lachem om die kepsels van de assistenten van dopneus 😉

Reageer