India wint ‘Zwolse’ Global Student Challenge

Zwolle – Vrijdagavond 10 april won een team van studenten uit India de finale van de Global Student Challenge. Een enerverende week lang speelden tachtig universiteitsstudenten uit de hele wereld op de campus van Windesheim in Zwolle de finalerondes van de game ‘The Cool Connection’. In dit business simulatiespel moeten studenten een brug slaan tussen logistieke en financiële aspecten van bedrijfsvoering. 

 

Het team uit India won een prijs van 10.000 euro. De tweede en derde plekken gingen naar teams uit China en Bangladesh. Een studententeam van Windesheim dat tot de finale wist door te dringen werd verdienstelijk veertiende. De finale van de Global Student Challenge bleef tot op de laatste dag spannend. Het merendeel van de 20 deelnemende teams ontliep elkaar op vrijdag zo weinig, dat een top drie positie voor elk team nog binnen handbereik was. Michiel Steeman, initiatiefnemer en lector Supply Chain Finance bij Windesheim: “Dit maakte de competitie aan het eind wel scherper. Hoewel alle teams het de hele week prima met elkaar konden vinden, stonden de gezichten op de laatste dag wat verbetener.” Uiteindelijk won het team uit India op voorbereiding en samenwerking: “In zo’n hogedrukpan komt het aan op snel analyseren en goed richting geven aan je beslissing. Daarin was dit team echt top.”

Het mooiste moment beleefde Michiel Steeman op dinsdagmiddag toen studenten uit de verschillende landenteams met elkaar moesten samenwerken aan een opdracht. “Toen zag je een dynamiek ontstaan, waarbij de groep studenten als een geheel ging samenwerken, contact maakte en met elkaar optrok in plaats van in verschillenden teams tegenover elkaar te staan.” Ook om andere redenen kijkt de lector Supply Chain Finance tevreden terug: “Het mooie aan deze challenge is dat we een groep universiteiten wereldwijd met elkaar in verbinding hebben gebracht. We hebben als lectoraat nu contact met professoren in verschillende landen die het onderwerp Supply Chain Finance in hun opleiding gaan opnemen. Het thema is op de kaart gezet en ons netwerk is enorm uitgebreid. Dit is een goede basis voor verder onderzoek en kennisuitwisseling.”

 

 

De eerste editie van de Global Student Challenge vond plaats van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 april 2015 op de campus van Windesheim in Zwolle. De studententeams waren afkomstig uit de Verenigde Staten, Hong Kong, Rusland, Italië, Bangladesh, India, Vietnam, Duitsland, Indonesië, Pakistan, China, Zweden, Spanje, Frankrijk en Nederland. Het Nederlandse team bestond uit vier Windesheim studenten Logistiek en Economie en Bedrijfskunde MER. De organisatie van de Global Student Challenge was in handen van de Supply Chain Finance Community. Dit in samenwerking met zes logistieke kenniscentra, waaronder KennisDC Noordoost-Nederland, waarbinnen Windesheim een leidende rol heeft.

Artikel delen: