Berkum haakt onnodig af bij DETO

Zwolle – Berkum heeft de belangrijke uitwedstrijd bij DETO Twenterand volkomen onnodig met 3-2 uit handen gegeven en lijkt daarmee voorlopig afgehaakt in de strijd om het kampioenschap in de 1e Klasse D. De Zwollenaren stonden drie minuten voor tijd nog met 1-2 voor maar liepen in de blessuretijd zelfs nog tegen een nederlaag op.

"Ongelooflijk zuur en zwaar onverdiend," constateerde Berkum-trainer Willem Brouwer. "Vanaf minuut 20 hebben wij het spel gemaakt en was er maar één ploeg die voetbalde. Ik kan de jongens vandaag niets verwijten, maar het is wel enorm wrang dat we als beter spelende ploeg wéér in de slotminuten de boot in gaan." DETO-coach Marcel van der Steege gaf toe dat zijn ploeg de punten aan waren komen waaien. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik hier nog op had gerekend."

In de beginfase oogde de Berkum-defensie bij hoge ballen kwetsbaar en dat brak de bezoekers al snel op. Na 10 minuten slingerde de geslepen LesleyNahrwold de bal het Zwolse strafschopgebied in, waar niet adequaat werd opgeruimd. Stef van der Velden stond daarna op de goede plek en de balvaste DETO-topscorer had geen moeite om de trekker over te halen: 1-0. Na de eerste 20 minuten kwam Berkum echter goed terug en werd de thuisclub steeds meer op eigen helft teruggedrukt. Na krap een half uur kreeg Berkum zijn eerste goede kans maar DETO-keeper Melvin Koetsier haalde het schot van Marc van der Meulen uit de hoek. Direct daarna maakte de Vriezenveense doelman een kopbal van Marc onschadelijk, maar even later moest hij capituleren toen Berkum-verdediger Dirk Muis uit een corner de 1-1 binnen kopte. Op slag van rust leken de Zwollenaren op rozen te komen toen Chris van der Meulen de bal via scheidsrechter Paarhuis in bezit kreeg. Chris maakte dat onmiddellijk en onverbiddelijk af, zodat Berkum met een 1-2 voorsprong ging rusten.

Direct na rust ontsnapte DETO aan een grotere achterstand, toen Chris van der Meulen de bal prachtig meenam en zijn tegenstander te slim af was. Zijn inzet ging echter centimeters naast het doel van Koetsier, die even later de vingertoppen nog net achter een schot van Ruud Wellenberg kreeg en daarna alle geluk van de wereld had toen een hard afstandsschot van Marc van der Meulen via de lat over vloog.

Het wachten was op de beslissende goal van Berkum maar in de slotfase kregen de bezoekers, niet voor het eerst dit seizoen, het lid op de neus. Drie minuten voor tijd leek er na een corner voor het Zwolse doel hands te worden gemaakt door DETO, maardat werd weggewuifd door scheidsrechter PaarhuiswaarnaMarco Stegeman de 2-2 binnen kon werken. Daarmee was de gifbeker voor Berkum nóg niet leeg. In blessuretijd ging Ronald Boscher vandoor, en hoewel hij eerst op Berkum-doelman Bram Muis stuitte schoot hij uit de rebound wél raak: 3-2.

Berkum had goede zaken kunnen doen omdat koploper DOS ’37 in Zutphen twee punten inleverde, maar heeft door dit verlies de tweede plek nu overhandigd aan DETO. In theorie heeft Berkum nog steeds kampioenskansen maar het ziet er naar uit dat de ploeg van trainer Brouwer, met de eerste periodetitel op zak, zich op de nacompetitie moet gaan richten om de felbegeerde promotie nog binnen te halen.

DETO Twenterand-Berkum, 11 april 2015
Scheidsrechter: Maurice Paarhuis
Eindstand: 3-2 (1-2)
Doelpunten: 11. Stef van der Velden (1-0), 35. Dirk Muis (1-1), 45. Chris van der Meulen (1-2), 88. Marco Stegeman (2-2), 90+2. Ronald Bosch (3-2)
Gele kaarten: Jasper van der Stouw, Ruud Wellenberg (Berkum), QuaysShayesteh (DETO Twenterand)
Opstelling Berkum: Bram Muis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jasper van der Stouw, Razi Kanseyo, Frank Hoolsema, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen,Youp Kok (71. Jaouad Akloud), William Potkamp (87. Sander Bolt)
Opstelling DETO Twenterand:Melvin Koetsier, Wybe Kram,Kevin Troost (42. Aebe Kram),Klaas Nieuwenhuis,Jochem Oude Booijink (64. Marco Stegeman),Jerry van Staa, Stef van der Velden, LesleyNahrwold,QaysShayesteh,Sergio Babb, John Fraterman (81. Ronald Bosch)

Artikel delen: