Vakantiehuisje voor Zwolse minima in IJhorst

Zwolle – Wethouder Vedelaar van Zwolle verricht aanstaande woensdag 15 april de opening van een bijzonder vakantiehuisje op camping ‘De Vossenburcht’ in IJhorst. Het is een bijzonder huisje, want bedoeld voor Zwollenaren die om financiële of andere redenen niet in de gelegenheid zijn om op vakantie te gaan.

huisje_minima.jpg

Het huisje is een cadeau van Rotaryclub Zwolle ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de oudste Rotaryclub hier ter stede. Aan dit geschenk voor de Zwolse samenleving is ook een belangrijke financiële bijdrage geleverd door de Stichting Duescotte uit Zwolle. Het huisje dat wordt aangeboden in het kader van ‘Zwolle Armoedevrij’ is van alle gemakken voorzien en biedt plaats aan vier personen. Een weekje weg, op een gezellige camping, gelegen in een prachtige natuur. Leden van de Rotaryclub hebben het huisje sfeervol ingericht en zullen ook zorgen voor het vervoer van de Zwollenaren die er gebruik van willen maken.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Zou mooi zijn , als bv de Gemeente Zwolle en de Overheid
  dit initiatief , Goed Voorbeeld, Goed Voorbeeld gaat Volgen…
  Zo ken ik er nog wel n paar…
  Misschien iets voor de ABN-AMRO Top om even weer n Witgewassen voetje te halen…? Etc, etc…. 😮


  ⚠️ Meld

 2. Idd wat een mooi gebaar, kan zwolle voorbeeld aannemen!!!!;)
  Respect voor den mensen die dit mogelijk hebben gemaakt!!!:D


  ⚠️ Meld

 3. zwolle heeft dit ook hoor.alleen dan heet het weekje weg..is ook prima verzorgt en daar zijn meerdere huisjes of stacaravans voor…word je ook netjes naar plek van bestemming gebracht en een dagje uit krijg je en nog veel meer…


  ⚠️ Meld

 4. Wauw, zulk nieuws is heel goed om te vernemen. Mooi initiatief, ben ik met de voorgaande schrijvers eens! En respect idd. voor de mensen die ’t mogelijk maken.

  En @Bernhard; het zou net als de voedselbanken overbodig moeten zijn, natuurlijk. Zolang we niet in Utopia leven vind ik het echt
  super dat mensen voor mensen op de bres springen, met vanalles
  en nogwat wat je daarbij maar kunt bedenken.  ⚠️ Meld

 5. Prachtig gebaar van de Rotary en Duescotte, maar het had de gemeente(raad) gesierd als zij dit zelf geregeld hadden, in plaats van welwillende organisaties.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.