Steekpartij in Zwolse binnenstad

Zwolle – Maandagmorgen 13 april werd een 32-jarige man uit de gemeente Nunspeet neergestoken op de kruising Buitenkant / Steenstraat in Zwolle. Omstreeks 11.00 uur werd bij de politie gemeld dat een man was neergestoken op straat. Uit eerste verklaringen bleek dat een conflict had plaatsgevonden tussen twee fietsers en een automobilist. Uiteindelijk werd de automobilist neergestoken. De man werd met vijf steekwonden naar het ziekenhuis vervoerd.

waterstraat.jpg 

Foto via Twitter: @erayfindik27

Het slachtoffer, een 32-jarige man uit de gemeente Nunspeet, is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee verdachten fietsten na de steekpartij weg. Van hen ontbreekt ieder spoor. Een man (blond krullend haar) en vrouw (lang donker haar en een spijkerbroek) zijn gevlucht per fiets. Ter hoogte van de Waterstraat was een plas bloed op de grond te zien. Ook lagen er enkele kledingstukken op de grond bij de oude stadsmuur. Even later werd een bij het plaats delict aanwezige oude bruine Ford Fiësta door een bergingsbedrijf afgesleept. De directe omgeving is afgezet met lint. Voor een zoekactie werd Burgernet ingezet. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen zich te melden. Hebt u iets gezien van de ruzie of de steekpartij, of hebt u andere informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaak, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Als ik zie hoe agressief de mensen tegenwoordig zijn in het verkeer verbaasd me dat niets. Vooral bij rotondes en parkeerplaatsen heerst een hoog agressie gehalte.


  ⚠️ Meld

 2. Mocht het inderdaad om een verkeersconflict gaan, dan is dat op die locatie wel te begrijpen.
  Het is een plek waar zeer regelmatig fietsers voorrang nemen, nog bene op onoverzichtelijk kruisingen.
  Hoe vaak er bijvoorbeeld fietsers vanaf de Steenstraat zonder kijken met een fikse boog rechtsaf de Buitenkant op rijden, terwijl ze uit een uitrit komen…

  Heel triest dat het kennelijk nu al zo ver komt om bij onenigheid iemand maar lek te steken. Hopelijk worden de daders snel gepakt, tuig!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.